Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 2/6 στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων, παρουσία φορέων του νομού. 
Αφορμή στάθηκε η αύξηση των περιπτώσεων έρευνας και διάσωσης σε φαράγγια και ορεινές περιοχές των δήμων Σφακίων και Γαύδου. 
Στα πλαίσια της παραπάνω συνάντησης κοινοποιήθηκε η απόφαση του Δήμου Σφακίων να επισκευαστεί και να επανδρωθεί το σκάφος "ΔΟΞΑ" που για χρόνια βρισκόταν σε αδράνεια, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Γαύδου, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διασώσεις μέσω θαλάσσης. 
Προτάθηκε επίσης η επιπλέον ενημέρωση, μέσω έντυπου & ηλεκτρονικού υλικού, των επισκεπτών και περιπατητών για τις δυσκολίες και ιδιαιτερότητες του ορεινού όγκου του τόπου μας.
Οι φορείς που συμμετείχαν, ανέφεραν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών διάσωσης τους μήνες που ακολουθούν, τονίζοντας ωστόσο την αναγκαιότητα χρήσης εναέριων μέσων διάσωσης που θα διευκόλυνε σημαντικά τη παρέμβαση των υπηρεσιών. 
Στη σύσκεψη, εκτός του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καλογερή, συμμετείχαν, ο δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων κ. Γιώργος Μαστραντωνάκης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βρυσών κ. Σωτήρης Αργυρόπουλος, ο κ. Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης ως εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Χανίων, ο λιμενοσταθμάρχης Χώρας Σφακίων κ. Νικόλαος Ζαμπετάκης, ο προϊστάμενος του αστυνομικού τμήματος Σφακίων κ. Δημήτρης Τσιραντωνάκης, εκπρόσωπος του Δήμου Γαύδου, ο ειδικός συνεργάτης του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης και ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Χανίων κ. Γιάννης Βερικοκίδης.
Από την σελίδα του Δήμου Σφακίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.