Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΑΛΛΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΥ



Προχθές ένας Νεοζηλανδός --έμαθαν τις κακές συνήθειες μας και οι φιλοξενούμενοι μας-- πέταξε τα μπάζα της ανακαίνισης του σπιτιού του δίπλα σε κάδους απορριμμάτων στον Άγιο Ονούφριο Ακρωτηρίου. Οι κάτοικοι όπως ειναι φυσιολογικό ξεσηκώθηκαν και με την παρέμβαση του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Χανίων τον υποχρέωσαν τελικά να πάρει ειδικό κάδο, ώστε να τοποθετήσει εντός τα μπάζα και με την υποχρέωση σήμερα Δευτέρα να αναλάβει και την απομάκρυνση του κάδου από το σημείο.
Σίγουρα κάποιο προστιματάκι θα έπεσε και το σπουδαιότερο βέβαια ειναι οτι ζήτησε συγνώμη για την πράξη του.
Αυτά βέβαια αλλού...
Χθες πέρασα με τα πόδια απο το γνωστό νταμάρι της Κισάμου, αυτό πάνω απο το ψαρολίμανο μας ...με έπιασε καρδιακό με το θέαμα...... ότι θέλετε υπάρχει.... απο σαλονάκια ως καναπέδες, τραπέζια, καρέκλες, πιάτα, πλακάκια λευκά, εμπριμέ, ζωγραφιστά, λεκάνες, νεροχύτες, ντουλάπες, φανελάκια και σώβρακα κατοχικά και ότι ποιο βρώμικο υπάρχει το έχουν πεταμένο εκεί... φανταστείτε οτι το νταμάρι απο τις βρωμιές που έχει ..... έχει σηκωθεί πάνω απο 2 μέτρα και συνεχίζει να μπαζώνεται. 
Θα μου πείτε τώρα και που να τα πάνε τα μπάζα μας; Σωστά αυτό ειναι δουλειά του δήμου και θα είχε λύσει το πρόβλημα του αν δεν έκανε τα στραβά μάτια με τις τόσες φορές που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω καλοί Καστελιανοί, αλλά και ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα να πετούν λογαριασμούς και χαρτούρα... Τους έπιασες, τους κόβεις ένα πρόστιμο και να δεις πότε το καθαρίζουν αλλά κι αν ξαναπετάει κάποιος κάτι. Αφού λοιπόν το ανεχόμαστε δικαιολογημένα να έχει ξεφύγει η κατάσταση σε μια περιοχή που θα μπορούσε να ήταν απο τις ομορφότερες της πόλης της Κισάμου (δεν έχει και άλλη διαδρομή ολόκληρη η πόλη με τόση θέα) 
Λύση ειναι η τοποθέτηση καμερών στα σημεία εισόδου και μετά όποιος πιαστεί το λογαριασμό στο σπίτι... κι αν δεν το πληρώσει του στέλνεις ένα φορτηγό μπάζα στην αυλή του... και γιατί το λέω αυτό τώρα γιατί η κατάσταση άρχισε να παραγίνεται.... τώρα τα πετούν και έξω απο το νταμάρι σε λίγο θα φτάσουν και στον κεντρικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.