Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ....

Οι διαμαρτυρίες για το συνεχιζόμενο καταστρεπτικό έργο των γυψορυχείων στην Κίσαμο μάλλον άρχισαν να ακουμπούν κάποιους και όπως έχω πληροφορηθεί αφενός μεν θα έλθει για αυτοψία ο κ. Ξηλούρης, αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος της Περιφέρειας μαζί με κάποια στελέχη της διεύθυνσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού.
Φυσικά δεν αναγράφω την ημερομηνία αν και ξέρω για να δω τι θα κάνει η δημοτική αρχή μας επί του θέματος ως τότε, μιας και μετά την αυτοψία όλοι αυτοί οι παραπάνω θα περάσουν απο το Δήμο μας για να κουβεντιάσουν για τα υπο ίδρυση γυψορυχεία, αλλά και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του δήμου Κισάμου.
- Αυτά τα θέματα δεν πρέπει να μένουν κρυφά, ούτε οι αποφάσεις των να παίρνονται στα κρυφά... πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ειδικά των νότιων περιοχών που θα έχουν όχι τώρα αλλά στο μέλλον νόμιμα και με άδεια γυψορυχεία. 
Τρέμω στην ιδέα ....οτι χρειάζεται να γίνει αυτοψία σε ένα βουνό παρθένο απέναντι απο την Μονή της Χρυσοσκαλίτισσας, σε μια περιοχή που η περιφέρεια Κρήτης διαφημίζει σαν τον παράδεισο της Κρήτης για να προσελκύσει τουρίστες... Κρίμα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: