Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΕΣ

Είναι η γνωστή εικόνα που συναντάμε όλοι όσοι περνάνε απο τον παραλιακό του Θεοχαράκειου μετά απο δυνατό βοριά. Πέτρες, άμμο σκουπίδια παντού, η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει και τον κόλπο μας αν και οι περισσότερες μελέτες, αλλά και κουβέντες" για το συγκεκριμένο θέμα έγιναν απο το Κολυμβάρι και μέσα. Βλέπεις εμείς έχουμε αποφασίσει οτι την παραλία την χρειαζόμαστε μόνο τα καλοκαίρια και τα μαγαζιά θα πρέπει να τα φτιάχνουμε στην Κουνουπίτσα. Φυσικά το ίδιο πρόβλημα υπάρχει ως και τις παιδικές χαρές της παράλιας ακόμα και στο δημοτικό στάδιο που το ακουμπά πάντα ο βοριάς. Θεωρώ οτι μια μελέτη της Αντιπεριφέρειας, αυτή είναι όπως μου είπαν η αρμόδια, για να μπουν κυματοθραύστες (τσιμεντένια τρίποδα-σφαιρικοί κυματοθραύστες ή και πλωτοί αποσβεστήρες) δεν θα είναι δύσκολη. Κυματοθραύστες έχουν ζητήσει βέβαια και άλλες παραθαλάσσιες πόλεις Καλύβες -Γεωργιούπολη αλλά μόνο στο Κολυμβάρι έγιναν. 
Υ.Σ Δεν δικαιολογείται σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης να είναι δυο μαγαζιά ανοικτά τον χειμώνα, και αυτά όταν έχει τέτοιο καιρό να βγάζουν με τις σκούπες τα νερά απο μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: