Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ....

Ξεκινά η κατασκευή και οι αναπλάσεις για το «Οpen Mall» στην Ιεράπετρα, όπως γράφουν τα ΜΜΕ της ανατολικής Κρήτης.
Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση δημόσιων υποδομών- αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υποδομών» που αποτελεί υποέργο της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ιεράπετρας» υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την ανάδοχο εταιρεία παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Εμμανουήλ Ασπραδάκη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη, της Ειδικής Συνεργάτιδας, Αρχιτεκτόνισσας, κας Νίκης Σαμπροβαλάκη και του Ειδικού Συνεργάτη, κ. Γιώργου Κοϊνά.
Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας, προϋπολογισμού 927.237,45€ το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με πιστώσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-Ε.Τ.Π.Α και Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Και και ειναι κακό να ζηλεύεις δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος και να μην ρωτήσεις δημόσια που φτάνει το δικό μας "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Κισσάμου", που έχει χαθεί αυτή η επένδυση που θα άλλαζε την πόλη μάλιστα  με ξένα χρήματα; Μήπως την παραμερίσαμε για χάρη της έκθεσης ιδεών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου; Ελπίζω ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου να μας απαντήσει μιας και απο τον Δήμο υπάρχει γραμμή να μην απαντούν σε τέτοια θέματα.
Για την ιστορία μόνο λέω δυο πράγματα. Πρώτο να νοικιάσουν ένα βανάκι οι άνθρωποι του Δήμου και να κάνουν μια επίσκεψη στην Ιεράπετρα για να δουν πως μια πόλη μέσα σε 3 χρόνια άλλαξε ριζικά και έγινε πολύ φιλική προς τους κατοίκους της, και δεύτερο οτι για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του δήμου Κισάμου είχαν εγκριθεί 1.768.220,00 Ε.
Κρίμα βέβαια να χαθούν τόσα λεφτά.. αλλά όπως φαίνεται εμείς έχουμε περισσότερα για πέταμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: