Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Κισάμου πέρασε με πλειοψηφία, όχι ως προς την ανάγκη του σταθμού, αλλά μόνο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μελέτης, η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού μεταφόρτωσης στερεών αποβλήτων (ΣΜΑ) προϋπολογισμού 520.800,00 €.
Το σκεπτικό του προέδρου της εισήγησης και πολύ σωστά ήταν ... ότι  ο Δήμος Κισάμου έχει ανάγκη τον σταθμό αυτό γιατί, απέχει περισσότερο από 62 χιλιόμετρα από τη Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων, ΟΕΔΑ (ΕΜΑΚ – ΧΥΤΥ) Χανίων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. ΟΤΑ) που βρίσκεται στο Ακρωτήρι Χανίων, κάνοντας ασύμφορη την μεταφορά των απορριμμάτων. (καυσιμα ζημιές συν την συντήρηση που χρειάζονται με το καθημερινό πήγαινε-έλα) 
Επομένως, η δημιουργία ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (Σ.Μ.Α.) θα μειώσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Κισσάμου. 
Ήταν ένα απο τα όνειρα του αντιδημάρχου κ. Μαυροδημητράκη που όπως φαίνεται θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας.
Ο Σταθμός μεταφόρτωσης θα γίνει σε δημοτικό οικόπεδο πλησίον του βιολογικού!! 
Ας ελπίσουμε οτι λίαν συντόμως θα αποκτήσουμε και ένα μικρό απορριμματοφόρο για πόρτα-πόρτα ώστε να λυθεί και το χαρακτηριστικό μας - να πετάμε τα σκουπίδια μου όπου βρούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.