Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Πριν απο μερικές μέρες ο πρόεδρος του ΛΤΝΧ εκεί που ανήκει και η περιοχή μας με τα λιμάνια και τα λιμανάκια της ανακοίνωσε την επικαιροποίηση της μελέτης Ρογκάν, καθώς και την δημιουργία μιας νέας μελέτης για την προβλήτα στο Τελωνείο Κισάμου. Του αξίζουν συγχαρητήρια μιας και απο μόνος του προσπαθεί να κάνει αυτό που τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να κάνουν καλά διαβασμένοι ντόπιοι εκλεγμένοι. Θα μου πείτε τώρα τι άλλαξε και γιατί αυτό που συνέβη τώρα δεν έγινε πριν απο 10 -15 χρόνια.. γιατί χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια δίχως να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να μην μείνουμε στον άσσο; Τίποτα δεν άλλαξε απλά ο νυν πρόεδρος έχει πάρει σοβαρά την θέση του και προσπαθεί αμερόληπτα να κάνει όλα αυτά που ξέχασαν οι προηγούμενες διοικήσεις του ΛΤΝΧ να κάνουν για την Κίσαμο. Φυσικά και οι εκλεγμένοι μας τα τελευταία χρόνια είχαν μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα να σκεφτούν και να ιεραρχήσουν, απο το να φτιάξουν την δυτική πύλη εισόδου της Κρήτης ή μια μαρίνα. Ήρθε λοιπόν ο κ. Βιριράκης και μας ανάγυρε λιγάκι προς την καλή έννοια, και είδαμε οτι κάτι πάει να γίνει... έχει όρεξη, θέλει και μπορεί, απλά χρειάζεται βοήθεια και απο εδώ. Φορείς, σωματεία και τον Δήμο μας. 
  Το παράδοξο βέβαια είναι οτι τώρα το ΛΤΝΧ είναι ένα καλό εργαλείο μιας και εκτός οτι κάνει προτάσεις και μελέτες τις χρηματοδοτεί απο ιδία έσοδα... έτσι δεν χρειαζόμαστε να αναθέτουμε εμείς μελέτες σε τρίτους και σε τέταρτους που όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό... 
Παίζουμε λοιπόν παλαμάκια και καλά κάνουμε που βρέθηκε κάποιος να κοιτάξει τα προβλήματα μας... βέβαια παρατηρώ ειδικά στο διαδίκτυο ότι ξύπνησαν και κάποιοι που ως και σήμερα δεν έβγαζαν μιλιά μιας και διαπίστωσαν οτι αυτά που έλεγαν δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, άσχετο που ήταν και στα πράγματα ως και την τελευταία τετραετία.
 Η αλήθεια είναι οτι ξαναθυμήθηκα δυο δημοτικούς συμβούλους που είχαν κάποτε μια μικρή διαφωνία, σχετικά με την ίδρυση δημοτικού λιμενικού ταμείου στην Κίσαμο. Από την μια ο ένας υποστήριζε οτι στα σχέδια της νυν δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ακόμα η παλιά εξαγγελία του δημάρχου (Σταθάκη), για ίδρυση δικού μας λιμενικού ταμείου (γιατί ξέρουμε καλύτερα τι χρειαζόμαστε) και απο την άλλη ο άλλος δημοτικός σύμβουλος, που επέμενε οτι και να φτιάξουμε λιμενικό ταμείο δεν θα βρίσκουμε πόρους, οπότε καλά είμαστε εκεί που είμαστε. ... το θέμα ήταν μόνο οι πόροι συντήρησης του ΛΤ, τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να βρούμε ώστε να κάνουμε όλα αυτά που σήμερα το ΛΤΝΧ με τους λίγους του πόρους κάνει. 
Και κάποιοι συμφώνησαν οτι αφού δεν έχει πόρους το λιμάνι μας, κι αφού κανένας δεν ξέρει τι είναι τουριστικό-εμπορικό-επιβατικό.... ας αφήσουμε τα όνειρα και την "εξουσία" στο ΛΤΝΧ και ας μην έκανε τίποτα τόσα χρόνια. (έκανε, τσιμέντο πάνω στο τσιμέντο έριχνε)
Φυσικά έτσι φτάσαμε να μην έχουμε χωροθετημένη μαρίνα να μην έχουμε επικαιροποιημένες μελέτες και να ζητιανεύουμε πάλι να μας κάνουν κανένα έργο.... για να μην μπαζώσει το λιμάνι και απο λιμάνι να  γίνει "λίμνη". 
Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν δεν είδα και κανένα δημοτικό σύμβουλο να παραπονεθεί γιατί άραγε δεν έχουμε ούτε εκπρόσωπο μέσα στο ΛΤΝΧ ; Αν είχαμε θα ξέραμε και που φτάνανε στα υποσχόμενα.. δεν είχαμε και δεν θέλαμε να έχουμε όπως αποδείχτηκε γιατί είναι άλλος ένας μπελάς να τάζεις δίχως να κάνεις... εμείς μάθαμε να μας κάνουν και συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό..
Μπράβο λοιπόν στον κ. Βιριράκη που μας ξεμπλόκαρε λιγάκι περιμένοντας βέβαια και αυτός να πάρουμε μπρος... και να μην τα περιμένουμε όλα απο τον .....Θείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.