Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Στο γραφικό χωριουδάκι τον Αϊκυργιάννη και απο εκεί μέχρι τον παραδοσιακό οικισμό Μηλιά, κοντά στο χωριό Βλάτος. Έπειτα από την θερινή ανάπαυλα των πεζοπορικών μας εξορμήσεων, η πρώτη πεζοπορία του Περιφερειακού Τμήματος Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου. Η πρώτη διαδρομή για την νέα περίοδο, ήταν σχετικά εύκολη, σε ένα βατό μονοπάτι, ανηφορικό, που εύκολα μπορεί και αρχάριος πεζοπόρος να την ακολουθήσει. Η διαδρομή Αϊκυργιάννης- Μηλιά και επιστροφή έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα, το μονοπάτι, έχει καλή σήμανση, και είναι από τα πλέον επισκέψιμα κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή μας.
 Οι Εθελοντές μας, για ακόμα μια φορά, απόλαυσαν μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή, με πανέμορφες εναλλαγές του τοπίου, δίπλα σε υπεραιωνόβια πλατάνια βελανιδιές και καστανιές. Στο τέλος της ανηφορικής διαδρομής, βρεθήκαμε στον παραδοσιακό οικισμό Μηλιά, σε υψόμετρο 550 μέτρα, σε μια απείρου κάλους καταπράσινη κοιλάδα. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA και ολόκληρος ο οικισμός, έχει αναπαλαιωθεί και συντηρηθεί με βάση τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το δίκτυο, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, δημιουργώντας ένα απείρου κάλους και αισθητικής αποτέλεσμα, το οποίο πραγματικά θυμίζει την Κρήτη του χθες που όλοι νοσταλγούμε.
Στα δικά μας όπως σε κάθε πεζοπορία μας, επανάληψη σε πρωτόκολλα Πρώτων Βοηθειών, και Διάσωσης, και πρώτη επαφή για τους "νεότερους " της Ομάδας με Ορειβατικό Εξοπλισμό, με επίδειξη χρήσης στο πεδίο. Στην παρέα μας και ο "Δούκας", ο νεότερος Εθελοντής του Περιφερειακού μας Τμήματος, που δειλά δειλά αρχίζει να βγάζει κομμάτια των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, που έχουν τα σκυλιά Έρευνας και Διάσωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: