Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ένα άρθρο, που συμφωνώ 100%, δημοσίευσε στο έγκυρο Flashnews σήμερα με τίτλο "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου". Δεν θα καταπιαστώ με πολλά μιας και το αρθράκι αυτό τα λέει όλα αλλά θα πω οτι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτήν την κατάντια στα Δυτικά την έχουμε εμείς οι ιθαγενείς και υπάκουοι ψηφοφόροι. Δεν θα σχολιάσω τι δεν κάνουν οι άλλοι για μας, αλλά τι κάνουμε εμείς για τους εαυτούς μας, και το σπουδαιότερο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν μας αφηναν. Επειδή αυτό το βιολί "όλα στην μέση, όλα μισά-μισά, η Κρήτη είναι μια, συγκρητισμός και ξερό ψωμί, είναι υπνωτικά χαπάκια που μας σερβίρουν οι επιτήδειοι, καιρό είναι οι αρχές των Χανίων, αυτές που τα ίδια λένε στα μουλωχτά, να βγουν μπροστά όχι να καταγγείλουν αυτόν που κάνει την δουλειά του και πολύ καλά μάλιστα, αλλά να απαιτήσουμε απο τον δικό μας πρωθυπουργό !!!! να ξεχωρίσει τα τσανάκια μας και να φτιαχτεί μια ακόμα περιφέρεια. Μπορεί να ακούγεται "ουτοπικό" αλλά εδώ και 30 χρόνια κάποιοι έχουν τα πάντα, ενώ εμείς ακόμα και σήμερα στερούμαστε και αγνοούμε τα αυτονόητα.

Ο κόσμος που ζούμε όλοι εμείς οι δυτικοί, μοιάζει να μην αλλάζει, είναι κάτι σαν να ζούμε διαρκώς τις ίδιες και τις ίδιες καταστάσεις, όμως αυτό δεν συμβαίνει ανατολικά. Μια προσπάθεια λοιπόν να απαγκιστρωθούμε απο τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται και η «ουτοπία» αυτή, έτσι μου είπε κάποιος ντόπιος πρώην όταν του είπα την σκέψη μου, ίσως μας πάει ένα βήμα παραπέρα αν βέβαια το τολμήσουμε. Τα όρια του τι μπορούμε να καταφέρουμε πρέπει να τα βάζουμε εμείς, και όχι να μας τα καθαρίζουν άλλοι!
Πόσες σφαλιάρες έχουμε φάει τα τελευταία χρόνια, σαν νομός, αλλά και σαν επαρχία, δεν λέγονται, μάλιστα όλα ή σχεδόν όλα ήταν μελετημένα για να μείνουμε έτσι για πολλά χρόνια εξαρτώμενοι και ιθαγενείς. 
Τόλμη θέλει, αλλά αν δεν το δοκιμάσουμε μια ζωή θα είμαστε έτσι, κλαψιάρηδες, υποχείρια και εξαρτημένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.