Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΗΡΘΑΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Από το σημείο 0 που είναι κάπου στο κέντρο των Χανίων, έξω από την αγορά των Χανίων, ως και το Καστέλι Κισάμου και συγκεκριμένα την πλατεία Τζανακάκη ήταν κάποτε μέσω παλαιάς Εθνικής οδού, ένας μαραθώνιος, 42 χιλιόμετρα και 300 μέτρα. Χθες παρατήρησα οτι κατά μήκος της Εθνικής και ερχόμενοι αλλά και φεύγοντας απο την πόλη μας μπήκαν καινούργιες πινακίδες χιλιομετρικών αποστάσεων.. πιο μοντέρνες απο τις παλιές τσιμεντένιες και η απόσταση τώρα, απο την Νέα Εθνική είναι 36 χιλιόμετρα και 300 ως και τον κόμβο Καλλεργιανών, και 37 χιλιόμετρα ως και την πλατεία Τζανακάκη.
6 χιλιόμετρα περίπου ήρθαμε κοντύτερα στα Χανιά ή ήρθαν τα Χανιά κοντύτερα στην Κίσαμο. Μάλιστα αν κοιτάξουμε και τα επίσημα πλέον έγγραφα για τον μήκος του νέου ΒΟΑΚ που θα μας φτιάξουν κάποτε θα δούμε οτι έχουν βάλει οτι το τμήμα Χανιά -Κίσαμος είναι 37.5 χιλιόμετρα. (Για το λιμάνι θα ήταν 39 χιλιόμετρα)
Τέλος πληροφοριακά απο την πιο δυτική πόλη της Κρήτης, την Κίσαμο, έως και την ανατολικότερη, την Σητεία, η απόσταση είναι 300 χιλιόμετρα και 500 μέτρα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.