Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....

 Οι γονείς του Δήμου Κανδάνου - Σελίνου σε εγρήγορση μιας και δεν δέχονται τα σχέδια του Υπ. Παιδείας για να κλείσουν κάποια τμήματα στο δημοτικό σχολείο τους ...  Το ίδιο έγινε και στο Κολυμβάρι, στα Χανιά και όπου αλλού ακούστηκε αυτό ακόμα και σαν λάθος είδηση.
 Εμείς περιμένουμε όπως λέει και η ανακοίνωση του Δήμου........ "Το θέμα των συγχωνεύσεων θα έρθει προς συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να εκδοθεί ψήφισμα αντίθεσης με τις προθέσεις του Υπουργείου το οποίο θα αποσταλεί στην Υπουργό Παιδείας, στους βουλευτές καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη του Ν. Χανίων."
Μήπως όλα τα έχουμε πάρει πολύ "ελαφρά' και όταν μας έρχονται τα τετελεσμένα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε; Μήπως ο δήμος δεν χρειαζόταν δημοτικό συμβούλιο για μια τέτοια περίπτωση αλλά έπρεπε η επιτροπή παιδείας του Δήμου να είχε ήδη συνεδριάσει και να είχε βγάλει όχι ψήφισμα αλλά επιστολή διαμαρτυρίας προς πάσα κατεύθυνση. Η Κίσαμος όπως πολύ καλά γνωρίζουν αυτοί που ασχολούνται σοβαρά με τα της παιδείας έχει χάσει σε αναλογία με τις άλλες περιοχές τα περισσότερα σχολεία στοιβάζοντας τα παιδιά ενός δύσκολου συγκοινωνιακά δήμου όλα ή σχεδόν όλα στην πόλη της Κισαμου. Αφού κλείσαμε τα περιφερειακά σχολεία σχεδιάζουν τώρα και τα της πόλης. Φυσικά όλα έκλεισαν εν γνώσει κάποιων και εν αγνοία των γονέων. 
 Ο Δήμος λοιπόν θα έπρεπε να ήταν μπροστάρης σε τέτοιες κινητοποιήσεις, και να μην περίμενε απο μεμονωμένες ενέργειες να γίνει ότι γίνει. Φυσικά τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή μας η ανυπαρξία μας στα συλλογικά όργανα και ιδιαίτερα η αδιαφορία των γονέων προς τους συλλόγους γονέων. Το διαπίστωσα και χθες στο πρόβλημα του νηπιαγωγείου Γραμβούσας ... μια προσπάθεια που θα είχε τελείως διαφορετική κατάληξη αν υπήρχε ένας νόμιμα εκλεγμένος σύλλογος. Δίχως την ομαδική φωνή, αυτά δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά των υπευθύνων, βέβαια έχει συνηθίσει και η δημοτική αρχή να μην υπολογίζει και πολύ τα συλλογικά όργανα και αυτό φάνηκε και απο τις κινήσεις της στα Λύκεια, που ούτε καν ρώτησε τα συμβούλια γονέων, αν και τότε υπήρχαν. 

Υ.Σ Ι Απορία προκαλεί πως σε ένα σχολείο δεν πατάει κανένας μαθητής για κάμποσες μέρες ίσως βδομάδες και ο δήμος δεν ξέρει τίποτα... πως τα εκλεγμένα όργανα που έχουν αναλάβει αυτήν την αρμοδιότητα δεν ήξεραν οτι στην Γραμβούσα δεν πατούσε κανένας μαθητής για μάθημα.
Υ.Σ ΙΙ Εγώ μάντης κακών δεν θέλω να γίνω αν και όπως πάμε μόνο αυτό μας έρχεται στο μυαλό...αλλά λέω η πρόθεση του υπουργείου είναι να κάνει το 6θέσιο δημοτικό της Κανδάνου 3θέσιο, αλλά μπορεί να μην το κάνει αν τα παιδιά απο το  σχολείο στο Έλος (έχει διατυπωθεί αυτή η πρόταση απο την πρωτοβάθμια παλαιότερα τότε που προσπαθούσαμε να κάνουμε το σχολείο του Έλους δυσπρόσιτο) πάνε στην Κάνδανο....  και εμεις περιμένουν πότε θα γίνει συμβούλιο. 
Υ.Σ ΙΙΙ Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά με ΟΜΟΦΩΝΙΑ του συνόλου των μελών του, προχώρησε στην έκδοση διαμαρτυρίας, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.