Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΚΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ...ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ

Κρα και ξανά κρα για να περνά η ώρα... μάλιστα ειναι το νέο σλόγκαν που εφευρέθηκε απο ένα άνθρωπο των γραμμάτων και χρόνιο της αυτοδιοίκησης για να κλείσει τα στόματα όλων αυτών που έχουν μια άποψη, όχι γενική, αλλά ειδική... για την πόλη που ζούνε, εργάζονται και αναπνέουν. Την πόλη που επέλεξαν να ζήσουν και αυτοί και τα παιδιά τους.
Αν λοιπόν μιλήσει ο Βαγγέλης του κλείνουνε το στόμα γιατί είναι δεύτερης κλάσης, αν μιλήσει ο Μανώλης του λένε σταμάτα μην μιλάς σαν δικαστής, αν μιλήσει ο Γιάννης τον αποστομώνουνε λέγοντας του οτι είναι άνους, αν μιλήσει ο σπουργίτης τότε αυτόματα τον βαπτίζουνε κόρακα που δεν λέει τίποτα αλλά κάνει μόνο κρα.... Αυτό λοιπόν είναι το επίπεδο της Κισαμίτικης κουλτούρας εδώ και 40 χρόνια... Μην μιλάς είσαι μικρός ακόμα, μη λες τις απόψεις σου δεν είναι ώρα, μην μιλάς τώρα σειρά έχουν οι μεγαλύτεροι και μη και μη, και ο Μανώλης, ο Γιάννης, ο Βαγγέλης, ο κρα, έγιναν 60 χρονών και δεν βλέπουν να έχει γίνει τίποτα στην πόλη που τους γέννησε και είχαν την ατυχία να μείνουν.
Και όλοι αυτοί αλλά και πολλοί περισσότεροι που είχαν προτάσεις και απόψεις που είχαν ιδέες και τις έβγαλαν προς τα έξω... σωστές ή λάθος έχασαν. Έχασε όμως και η περιοχή μας με την ξεροκεφαλιά κάποιων... που θεωρούν οτι το Καστελλάκι τους ανήκει. 
   Κρα λοιπόν γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κλείσεις τα στόματα όλων των νέων, κρα γιατί η περιοχή μας απο την εποχή που έγινε δήμος ποτέ δεν έδωσε την ευκαιρία στους νέους εκτός απο τις σάπιες κομματικές γραμμές του παρελθόντος, που αντί να μας βγάλουν απο τη στενωπό μας έβαλαν βαθύτερα ακόμα και από την ανυπαρξία. Κρα λοιπόν γιατί τα σπουργίτια και τα αηδόνια κελάηδησαν όπως φαίνεται σε όμορους δήμους που σήμερα τους καμαρώνουν και εμείς στραβοκαταπίνουμε απο ζήλια.
   Θα μου πεις τώρα τι απαντάς; Γιατί χαλάς την ζαχαρένια σου; Τι χαλώ γιατί όλοι αυτοί που νομίζουν οτι έκαναν και μπορεί να έκαναν ... ας μας πουν ποιον άφησαν στο ποδάρι τους να συνεχίσει το έργο που θεωρούν οτι έκαναν.....  Άφησαν κανένα; Κρα λοιπόν γιατί απο εκεί ξεκίνησε το κακό και όλοι μοιάζουμε με κοράκια πλέον...κρά γιατί όπως βλέπετε κανείς πλέον δεν είναι ικανός και όλους τους βγάζουν ένα-ένα απο το κάδρο για να βάλουν τους δικούς τους ικανούς!!!
Κρα....και κρα.

Υ.Σ Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπωματική... ακόμα και για την περιοχή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.