Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΛΕΤΕ;

Με ένα αρχείο excel που διακινείται στους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζεται η τύχη 25 και πλέον τμημάτων α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά, τα οποία «κοκκίνησαν» στο σύστημα του Υπουργείου, καθώς έχουν λιγότερους μαθητές απ’ όσους δικαιολογείται. Πρόκειται για τμήματα σχολείων, των οποίων η ύπαρξη χρειάζεται περισσότερες… διευκρινίσεις για να τεκμηριωθεί γι’ αυτό και έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από τους διευθυντές των εκάστοτε σχολικών μονάδων. Μάλιστα, τόσο η διευθύντρια πρωτοβάθμιας, Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, όσο και ο διευθυντής β’ βάθμιας, Μανόλης Τζανάκης, αρνήθηκαν να δόσουν στην δημοσιότητα την λίστα με τα σχολεία, παρότι ζητήθηκε από εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, ακόμα ο ακριβής αριθμός τους παραμένει «επτασφράγιστο μυστικό» και προφανώς όχι τυχαία. Πάντως ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, πολλοί μαθητές, καθηγητές και γονείς δεν αποκλείεται να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Αυτά αναφέρει το δημοσίευμα του zarpa και είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο, μιας και στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες ενέργειες...και έκλεισαν τα σχολεία όχι μόνο τμήματα αλλά και σχολεία στην Κίσαμο. (Σφακοπηγάδι) 
Ας έχουν εκεί στο Δήμο τα μάτια και τα αυτιά οι της παιδείας ανοικτά γιατί κάτι ετοιμάζουν στο υπουργείο για να μην βρεθούμε προ απροόπτου.
Την Παρασκευή εξάλλου και εκτός απροόπτου είναι κανονισμένη συνάντηση της διευθύντριας της πρωτοβάθμιας κ. Κασσωτάκη με την δημοτική αρχή για το 5ο Νηπιαγωγείο και εκεί θα είναι μια ευκαιρία να ρωτήσουν αν υπάρχουν σχολεία στην περιοχή μας που "κινδυνεύουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.