Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

-Με θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού φίλου Θέμη Μπατουδάκη καθηγητή φυσικής αγωγής του Λυκείου Λαμπείας στην Ηλεία, και αδελφός του διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Κισάμου Μιχάλη Μπατουδάκη. Ο Θέμης ένας Κισαμίτης που δεν ξεχνούσε ποτέ τις ρίζες του και κάθε καλοκαίρι ήταν εδώ ανάμεσα μας ενεργός, πρόσχαρος και χαμογελαστός. Αξέχαστες οι συζητήσεις μας για θέματα πολιτισμού.
Καλό ταξίδι φίλε Θέμη, ο Θεός να σ' αναπαύσει.

-Μετά την αναγγελία του θανάτου του Μπατουδάκη Θεμιστοκλή, αδελφού του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου Μπατουδάκη Μιχάλη, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

-Ο αγαπημένος δάσκαλος χορού και γυμναστής από την Κρήτη, που κέρδισε με την ψυχή και το χαρακτήρα του τους Πυργιώτες και τους Ηλείους, δεν είναι πια κοντά μας.
Ο Θέμης Μπατουδάκης, έφυγε από τη ζωή, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, σε ηλικία 52 ετών.
Ο Θέμης ήλθε από την Κρήτη και δημιούργησε την οικογένειά του στον Πύργο. Υπηρέτησε σε αρκετά σχολεία του νομού ως εκπαιδευτικός - γυμναστής, αλλά και σε αθλητικά σωματεία της περιοχής.
Όμως οι περισσότεροι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από το χορό και το Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο "Οι Μωραϊτες".
Και μαζί με άλλους του Συλλόγου Κρητικών Ηλείας, έφερε πιο κοντά τη λεβεντογέννα στην Πελοπόννησο...
Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα από τον Ι.Ν. Αγίων Πάντων στο Α' Κοιμητήριο Πύργου.
Ηλεία Live

Δεν υπάρχουν σχόλια: