Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΩΣ ΤΟ 2023 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ.

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Χανίων αποτελούμενο από την γραμματέα Χρυσα Χαριτάκη, τα μέλη Μανουδακη Ιπποκράτη, Τζανακακη Γιώργο, Μουντακη Κώστα και Μπασια Αμαλία συναντήθηκε με τον Προέδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτριο Βιριράκη για να ενημερωθούν για τις προοπτικές που υπάρχουν για την κρουαζιέρα την τρέχουσα τουριστική περίοδο αλλά και για τα έργα που αφορούν τα λιμάνια των Χανίων.
Ο πρόεδρος του Λ.Τ.Χ. ανέφερε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η υποστελέχωση του προσωπικού και ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την ανασύνταξη του οργανισμού λειτουργείας ώστε να μπορούν να γίνουν προσλήψεις.

Η είδηση που βγήκε απο την συζήτηση και μας αφορά ήταν για το υδατοδρόμιο
Σε ερώτηση σχετικά με τα υδατοδρομια ο κος Βιριρακης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι το 2023 αναμένεται να είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο στο Καστέλι Κισσάμου το οποίο θα προσφέρει ένα νέο τουριστικό προϊόν στα Χανιά, συνδέοντας την Κρήτη με τα περισσότερα νησιωτικά μέρη και την ακτογραμμή της Ελλάδος. Τα υδροπλάνα θα είναι 19 θέσεων και θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πτήση τουλάχιστον μία έως μιάμιση ώρα. Σχετικά με τις δυνατότητες υδάτινων πεδίων, πέρα από τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος θα είναι ένα αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, το οποίο είναι μία μικρογραφία του αεροδρομίου. Σκοπός του θα είναι αυτά να καλύψουν τις ανάγκες του κρητικού λαού και να συνδέσουν την Κρήτη με τα περισσότερα νησιωτικά μέρη και την ακτογραμμή της Ελλάδος. Θα δημιουργηθούν και άλλες δυνατότητες όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και στον τομέα των εμπορικών μεταφορών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: