Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ε.Ε. ΣΤΑΥΡΟΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ

 Το περιφερειακό τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης δυο Γάλλων περιπατητών η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ποροφάραγγο ή φαράγγι του Χαλασέ στο Σάσσαλο... 
Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν οι δυο έμπειροι πεζοπόροι πραγματοποίησαν κλήση στο Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, 112, ζητώντας βοήθεια αφού ένας απο τους τραυματίστηκε, έπειτα απο πτώση. 
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου και στο σημείο προσέγγισης, στο χωριό Σάσσαλο έφτασαν 6 πυροσβέστες, οι οποίοι και πήραν το μονοπάτι του φαραγγιού προς Μαλάθυρο και εντόπισαν μετά απο πεζοπορία μιας και πλέον ώρας τους πεζοπόρους. 
Παράλληλα απο άλλο σημείο του φαραγγιού, έπειτα από επικοινωνία και συνεννόηση με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου κ. Νικολουδάκη, 5μελής πεζοπόρο ομάδα Σαμαρειτών, κατέβηκε στο φαράγγι, από την μεριά της Μαλαθύρου, με στόχο την προσέγγιση της πρώτης ομάδας, και την υπόδειξη ασφαλούς σημείου εξόδου από αυτό... 
Όπως και έγινε, βοηθώντας, στην μεταφορά του περιπατητικού, ευτυχώς, τραυματία προς το σημείο εξόδου... 
Από εκεί ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισάμου, με γιατρό παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανιών. 
Θα ήταν παράλειψη μας, να μην ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τόσο τους πυροσβέστες και τον διοικητή της Π. Υ. Κισάμου, όσο και τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους οδηγούς του Κέντρου Υγείας Κισάμου, για την άριστη συνεργασία στο πεδίο με τους Εθελοντές μας οπότε και αν χρειαστεί, καθώς και για το Αξιόμαχο των Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: