Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΑΙΛΟΝ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

O σταθμός συγκέντρωσης πλαστικών στα Φαλασαρνα αναστέλλει την λειτουργία του από αύριο λόγο που δεν υπάρχει πλέον χώρος ώστε να δεχτεί αλλά πλαστικά γιατί η υπεύθυνη εταιρία δεν τα παίρνει εδώ και 2 χρόνια... αυτήν την ανακοίνωση έβγαλε ο υπεύθυνος του χώρου συγκέντρωσης των νάιλον των θερμοκηπίων της ευρύτερης περιοχής των Φαλασάρνων, Γιάννης Κουντουράκης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κάνει έκκληση στο Δήμο για τα νάιλον και δεν βρήκε ανταπόκριση, όπως είπε, πάρα μόνο υποσχέσεις.
Από την μεριά του δήμου οι προσπάθειες έχουν φτάσει ως στο σημείο... να μιλήσουν με την εταιρεία που ανακυκλώνει τα νάιλον, αλλά δίχως αποτέλεσμα, έτσι προσπαθούν να κάνουν νέο σταθμό συγκέντρωσης κάπου στην πόλη, αλλά για όλα αυτά θα χρειαστεί ένα 5μηνο ... το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνουν ως τότε τα νάιλον και τα πλαστικά; θα τα πετάνε οι παραγωγοί όπου βρουν ή θα κάνουν μια θυσία να τα φυλάνε; 
Ελπίζουμε το δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: