Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΑ

Από την σελίδα του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη
Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα μια από τις πιο απομακρυσμένες και ταλαιπωρημένες περιοχές του νομού Χανίων: τα νοτιοδυτικά των Εννιά Χωριών στην Κίσαμο, από Κάμπο μέχρι Κεφάλι. Αφορμή ήταν μια επιστολή Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και  Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, με την οποία διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση της αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου στα χωριά τους μετά τις νεροποντές του 2018.
Η αρμοδιότητα για το επαρχιακό δίκτυο  είναι της Περιφέρειας, η οποία έχει αποκαταστήσει μεγάλο μέρος των ζημιών στο νομό, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου των Εννιά Χωριών. Όμως από τον Κάμπο και μετά υπάρχει όντως ακόμη πρόβλημα. Ερεύνησα και πληροφορήθηκα πως το πρόβλημα είναι ότι για την οριστική αποκατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής απαιτούνται γεωλογικές μελέτες που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στην Περιφέρεια. Η εξήγηση όμως δεν αποτελεί δικαιολογία.
Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η αποκατάσταση των ζημιών του 2018 δεν είναι απλή υπόθεση - η καταστροφή ήταν πρωτοφανής σε πολλά σημεία του νομού. Δεν πρέπει όμως να μένουν πίσω οι απομακρυσμένες περιοχές. Οι φωτογραφίες νομίζω
μιλάνε μόνες τους. Η Περιφέρεια πρέπει να επισπεύσει.
(Στην πρώτη φωτογραφία από αριστερά: Α. Χαρτζουλάκης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλοκεφαλίου, Γ.Μαρτσάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλοκεφαλίου, Μ.Στημαδοράκης, Ν.Μαρκάκης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κάμπου, ο γράφων και ο Εμμ.Χαρτζουλάκης Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κάμπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: