Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΔΙΚΙΑ

Ένα έγγραφος του 1962 για να δώσω κουράγιο σε αυτούς που μπορούν να ξετελέψουν έργο στην Κίσαμο ... μιας και όπως φαίνεται η αδικία εκ μέρους της κυβέρνησης για αυτόν τον τόπο είναι διαχρονική.
Φυσικά αποκτά μεγαλύτερη σημασία το έγγραφο μιας το υπογράφουν όλοι οι σύλλογοι της πόλης και με τις ...σφραγίδες τους.
1. Δήμος Κισάμου (Ι. Φουρναράκης)
2. Φιλολογικός (Ιακ. Μαρής)
3. Εμπορικός σύλλογος Κισάμου (Σπ. Μαρής)
4. Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών (Β. Σκουνάκης)
5. Συνεταιρισμός Καστελλίου (δυσανάγνωστη υπογραφή)
6. Σύλλογος εργατών ξηράς (δυσανάγνωστη υπογραφή)
7. Σύλλογος εργατών Θαλάσσης.(δυσανάγνωστη υπογραφή)
Όσο για την αδικία (1962) δεν την έμαθα αλλά υπολογίζω οτι ή το λιμάνι θα ήταν ή οι δεξαμενές ελαιολάδου, ή το πολυϊατρείο, που ήταν τότε κοινός στόχος όλων..... Κοινός στόχος. 
Πάντως η αδικία αποκαταστήθηκε τότε.... αφού και τα τρία τα έφτιαξαν ....οι παππούδες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: