Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

 Αγαπητοί χωριανοί, τα μέλη της κοινότητας Δραπανιά, παραμερίσαμε τις προεκλογικές πικρίες και δώσαμε όρκο τιμής, οτι οι αποφάσεις μας θα ειναι δίκαιες, δεν θα ξεχωρίζουν τους χωριανούς μας σ' αυτούς που μας ψηφίσαν και σ' εκείνους που δεν μας συμπαθούν.
Πραγματικά αυτό που συμβαίνει, ειναι πρωτόγνωρο.
Αφήσαμε εγωισμούς κ αντιπάθειες και λειτουργούμε με απόλυτη δικαιοσύνη.
Οι παρεμβάσεις μας, στον σύντομο χρόνο της θητείας μας, ειναι εντυπωσιακές.
Δουλεύουμε ασταμάτητα, σε σημείο να έχουμε εξαντληθεί ψυχοσωματικά.
Ο Δήμος ειναι αρωγός σε όλες τις λογικές απαιτήσεις μας κ τον ευγνωμονούμε.
Δυστυχώς, τα προβλήματα μας συνδέονται με μια ελάχιστη μειοψηφία συγχωριανών μας, που νομίζει οτι μπορεί ν' αυθαιρετεί και να επιβάλλει την αποψη της ετσιθελικά, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και εξυπηρέτησης της μεγάλης πλειοψηφίας.
Πάμε να δούμε μια τετοια περίπτωση, που βγάζει μάτια! 
Όλοι μας γνωρίζουμε οτι ανατολικά του σχολείου μας, υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί απο την παλιά εθνική οδό στο κοιμητήριο μας, στον Άγιο Δημήτρη.
Απρόκλητα και άστοχα και για λόγους αντιδικίας, ένας χωριανός μας, έκλεισε το δρόμο με την βύθιση ενός στύλου στη μέση του δρόμου, για να μην εξυπηρετούνται οι χωριανοί του, που πηγαίνουν στα χωράφια τους.
Δείτε σε ποιες αυθαίρετες ενέργειες, μπορούν να οδηγήσουν τα μίση και τα πάθη.
Το κοινοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για να δώσει μια δίκαιη και αμερόληπτη λύση, καλώντας τους διάδικους σε ακρόαση.
Δυστυχώς μόνο ένας εμφανίστηκε και εξέφρασε δημοκρατικά την αποψη του.
Όπως ειναι φυσικό, αυτός που δεν ήρθε είχε πονηρές σκέψεις στο μυαλό του, που εκδηλώθηκαν στην πορεία.
Εμείς πήραμε μια εξαιρετικά μελετημένη απόφαση που στηρίχτηκε στην εισήγηση του έμπειρου πρόεδρου μας και στην ομόφωνη απόφαση μας να υλοποιηθεί, για να σταματήσουν οι ανόητες γήινες αντιδικίες και να μην θίγει περιουσιακά κανένας.
Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήσαμε να μετακινήσουμε την περίφραξη του σχολείου στο σημείο που τοποθέτησε παράνομα ο χωριανός μας τον στύλο, για να δημιουργηθεί χώρος να μπορεί να περνά τρακτέρ και αγροτικό.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε πως ο αγροτικός δρόμος, στο υπόλοιπο κομματι του, ειναι τρία και τέσσερα μέτρα. 
Σημειωτέον, πως παρουσία μας ο χωριανός μας συμφώνησε, πως αυτή ειναι η ενδεδειγμένη λύση, αφού δεν επηρεάζει την περιουσία του.
Και όμως! που να φαντασθούμε οτι η εκδικητική μανία του είχε στόχο να κλείσει τελείως ο δρόμος.
Ήταν λοιπον, σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Κισάμου, με τους υπεύθυνους συντελεστές, άρχισε να υλοποιεί το έργο, άρχισαν να εμφανίζονται οι προθέσεις του χωριανού μας.
Ασφαλιστικά μέτρα όχι στη δική του περιουσία, άλλα στην ξένη (άκουσον, άκουσον!), επιθετικός ενέργειες, αυτόφωρα και πάει λέγοντας.
Λυπούμαστε και θρηνούμε στην κατάντια που μπορεί να φθάσει ένας ανθρωπος, να γινεται καταγέλαστος στην κοινωνία του χωριού και ν' αποδίδεται στη χλεύη και απομόνωση.
Ακόμη και τωρα ζητούμε να κατανοήσει τις ασυνάρτητες ενέργειες του και να επανέλθει στο δρόμο του Θεού (δυστυχώς έχει και εικονοστάσι στην πόρτα του!) και της σεμνότητας.
Σε κάθε περίπτωση, θα τον αντιμετωπίσουμε με νόμιμα μέσα και τον ενημερώνουμε οτι το πεισμα βγάζει μάτι'.
Υ/Γ Το παραπάνω κείμενο συντάχθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα απο το τοπικό συμβούλιο του Δραπανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: