Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ένωση γονέων μαθητών Δήμου Κισάμου 
 - Άνοιγμα σχολείων προετοιμασία
Με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τους αγώνες μας για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Καλούμε κάθε σύλλογο γονέων του Δήμου μας να συνεδριάσει άμεσα και να συζητήσει τα προβλήματα του σχολείου του. Διασφαλίζουμε την υγεία και την προστασία των παιδιών μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Όλες οι σχολικές μονάδες να πληρούν τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Μέσα προστασίας π.χ αλκ.διαλυμ., νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης στα σχολεία. Καθαριότητα κατά την ώρα του σχολικού ωραρίου.
- Ειδική μέριμνα για κάλυψη της ύλης που δεν διδάχθηκε τους 2 μήνες κλειστών σχολείων. Ούτε ένα εκπαιδευτικό κενό με το άνοιγμα των σχολείων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων
- Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία για on-line μετάδοση μαθημάτων.
- Σχολικά κτίρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το κτιριακό πρόβλημα συνδέεται άμεσα με το στοίβαγμα 25 μαθητών λόγω έλλειψης κτιρίων και εκπαιδευτικών.
- Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων για ασφαλή μετάβαση των μαθητών.
- Άμεσα να είναι έτοιμοι οι απαραίτητοι χώροι που θα υποδεχτούν όλα τα παιδιά στα νηπιαγωγεία. Πλάνο ανέγερσης σύγχρονου νέου νηπιαγωγείου.
- Παρεμβάσεις για δωρεάν και ουσιαστική αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου των μαθητών, μπροστά στις τεράστιες δυσκολίες των γονέων να ανταποκριθούν στο βαρύ κόστος εξωσχολικών δραστηριοτήτων να υπάρχουν δωρεάν αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα στα σχολεία για όλα τα παιδιά.
-Ειδικά μέτρα για ομαλή μετάβαση των μαθητών στην εκπαιδευτική μορφωτική διαδικασία, να στηριχθούν κυρίως ολόπλευρα οι μαθητές αυτών που βλέπουν τη ζωή της οικογένειάς τους να αλλάζει (απολύσεις, μείωση εισοδήματος).
απο το ΔΣ της Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: