Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΑΠΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΖΩΑ

Τελικά το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα είναι μεγαλύτερο απ ότι φαίνεται και μετά την καταγγελία στα Φαλάσαρνα, που είχε σαν αποτέλεσμα να κατάσχει ο δήμος 30 πρόβατα, πολλοί σύλλογοι αλλά και ιδιώτες θα συναντηθούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή για το θέμα αυτό. 
Μάλιστα στην ανακοίνωση που έστειλαν στο blog αναφέρουν...
- Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων. 
Μέτρα και λύση ζητάμε για την αντιμετώπιση της ανεπιτήρητης βόσκησης. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, ώστε να συγκεντρωθούμε όσο περισσότεροι γίνετε για να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλους μας, φορείς και δημότες. 
Η οικονομία μας έχει πληγεί στον τουριστικό τομέα, ας βοηθήσουμε την πρωτογενή παραγωγή να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα-αγκάθι μια και καλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: