Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ....

 Καρέ-καρέ η διάσωση απο τον ναυαγοσώστη Μιχάλης Πατερομιχελάκης, ενός Έλληνα που αψήφισε τα 7-8 μποφόρ και έκανε μπάνιο απομακρυνόμενος απο την ακτή, στο μικρό κόλπο του Πετρόπουλου στον Τράχηλα. Ευτυχώς που βρέθηκε ο Μιχάλης γιατί όπως φαίνεται και στις φώτο ούτε το jet-ski μπόρεσε να πλησιάσει αφού τα κύματα ήταν τεράστια.
Πολλά μπράβο και στον Διονύση που όταν χρειάζεται είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.
 Τελικά ο ναυαγοσώστης κατάφερε και έφερε τον άνδρα σώο, λίγοι μώλωπες έγιναν στην προσπάθεια τους να βγουν απο την μανιασμένη θάλασσα, 500 μέτρα μακρυά απο το σημείο που είχε "πέσει".
 Όλα καλά λοιπόν και μπράβο στους ναυαγωσώστες της Κισάμου που φέτος έχουν κάνει και με το παραπάνω την δουλειά τους. Για τον Μιχάλη ότι και να πούμε είναι λίγο αφού κολύμπησε πάνω απο 700 μέτρα για να βρει τον άνδρα που τον είχε πάρει η θάλασσα σε ένα σημείο πάρα πολύ επικίνδυνο και λόγω των κοφτερών βράχων που υπάρχουν παντού, μάλιστα δεν τον άφησε ούτε δευτερόλεπτο ακόμα και όταν το jet ski δεν μπορούσε να τον πάρει..
Ο κύριος που έθεσε και τον εαυτό του σε κίνδυνο αλλά και άλλους του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες απο τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Κισάμου, που εδώ είχαμε την ατυχία, να υπάρχει και άλλο περιστατικό και ήλθαν στον τόπο του ατυχήματος χωρίς ασθενοφόρο.
Η παραλία του Πετρόπουλου που τα τελευταία χρόνια είναι απο τις πιο ελκυστικές για τους Έλληνες μιας κάποιας ηλικίας ..χρειάζεται μόνιμο ναυαγοσώστη, ας το έχουν υπόψιν τους στον Δήμο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: