Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ!!!

Από τις Μοίρες όπου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ Αρναουτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση....
- Θέλω να κάνω μια δήλωση, εδώ από τις Μοίρες, και να πω στους αγαπητούς Δημάρχους, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν πόροι και πρέπει να προετοιμάσουμε τις μελέτες που χρειάζονται για να μπορούν να κάνουμε τα έργα που θέλουμε. Είτε πρόκειται για το Leader, είτε το νέο ΠΕΠ Κρήτης ή ακόμα και το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης που έρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα έχει σημαντικά χρήματα, εμείς θα μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με την σωστή προετοιμασία.
Θέλω να πιστεύω οτι ο Δήμος Κισάμου θα έχει ως τότε έτοιμες κάμποσες μελέτες, αλλά και αυτές που έχουν ετοιμάσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και δεν υπήρχαν χρήματα για να προχωρήσουμε σε έργα...(αν υπάρχουν).
Φυσικά δεν μιλάμε για μελέτες που θα αφορούν άλλους αλλά εμάς... μαρίνα, περιφερειακός, κλειστό γυμναστήριο, λιμνοδεξαμενές, και φυσικά μια μελέτη για την ζώνη επαφής και το σχέδιο πόλης.
Οι μελέτες που είναι στα συρτάρια είναι καιρός να βγουν και να ξεσκονιστούν, μάλιστα τόσα χρόνια ακούμε οτι υπάρχουν, ευκαιρία να τις δούμε... ας μην πάει χαμένη η κουβέντα του περιφερειάρχη που θέλει να δώσει χρήμα αλλά δίχως μελέτες δεν έχει... 
Μάλιστα τόσα χρόνια που ακούμε για μελέτες στα συρτάρια υπολογίζω ότι θα πρέπει να έχουν ωριμάσει τόσο πολύ που μπορεί να έχουν και.... σαπηθεί απο την πολυκαιρία.
Για να δούμε... θα κρατούμε ομπρέλα πάλι ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: