Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Το Συντονιστικό της πολιτικής προστασίας του Δήμου Κισάμου είχε ευρεία σύσκεψη, με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων εν όψη της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στην σύσκεψη που έλαβαν μέρος ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του Δήμου Κισάμου κ. Μαυροδημητράκης, η κα Φρουδάκη Δασονόμος Κισάμου, ο διοικητής Πυροσβεστικής Πύραρχος κ. Μαρκουλάκης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού σταθμού Κισάμου Πυραγός κ. Γιώργος Νικολουδάκης και ο υποδιοικητής Α.Τ Κισάμου κ. Κυριακίδης, συζητήθηκαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προστασία των πολιτών, για τα μέτρα που τώρα υλοποιούνται, καθώς και για όσα έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον. 
Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Κισάμου και εκτός απο τους τοπικούς παραβρέθηκαν και άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, ο αντιδήμαρχος κ. Χριστουλάκης, άνθρωποι της δασοπυρόσβεσης, αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός Κισάμου, εκπροσωπούμενος απο τον κ. Καπή.
- Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κισάμου όπως τόνισε ο κ. Μαυροδημητράκης, θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Δασαρχείο για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν τη γενέσει τους. 
- Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κισάμου κ. Νικολουδάκης τόνισε οτι "οι πρόεδροι των κοινοτήτων πρέπει να μεριμνήσουν να υπάρχουν ομάδες εθελοντών και διαθέσιμα τρακτέρ στα χωριά τους τα οποία, εάν και εφόσον χρειαστεί να μπορούν να παρεμβαίνουν στην κατάσβεση πιθανής φωτιάς, και φυσικά να καθαριστούν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι.
Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική θα ελέγξουν τη σωστή λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών και επισήμανε οτι η υπευθυνότητα όλων μας και του καθενός ξεχωριστά θα μειώσει στο ελάχιστο, τον κίνδυνο από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.