Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΑΠΟΡΙΕΣ

*Τελικά όπως διευκρινίστηκε στην νέα θέση που απόκτησε, όχι μόνο ο Δήμος Κισάμου αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι του νομού κάτω των 20.000, του Γενικού Γραμματέα, την καταλαμβάνει η κα Καπετανάκη που εκτελούσε τα χρέη αυτά ως και σήμερα ανεπίσημα. Έτσι λύθηκε η μια απορία, μένει να δούμε τώρα ποιος θα αντικαταστήσει την κα Καπετανάκη στην θέση του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου που μένει κενή. (κάτι ακούστηκε αλλά ας περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση) 
Καλή επιτυχία στην Πόπη, την πρώτη Γενική Γραμματέα του Δήμου Κισάμου, που είναι χρησιμότατη.
* Την άλλη απορία την έλυσε το Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου που στην τελευταία του σύσκεψη παραχώρησε το δικαίωμα απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στην  Μονομετοχική, εταιρεία του Δήμου. Μάλιστα μας έλυσε και την απορία για το ποσοστό υπέρ του δημοσίου που ορίζεται σε 40% επί των ακαθαρίστων εσόδων της. Την προηγούμενη τριετία το ποσοστό αυτό ήταν 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων.
Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Κισάμου αντιλαμβανόμενος οτι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς είπε..
- "Θεωρώ ότι το ποσοστό 40% είναι τεράστιο και σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Μονομετοχική του Δήμου. Είναι άδικο το 40% επί του τζίρου.. Για το θέμα αυτό έχουμε προχωρήσει σε ενέργειες, πιέσεις και παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς για μείωση του ποσοστού με τροποποίηση της ΚΥΑ προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η διαχείριση των παραλιών από την Μονομετοχική.
Να συμπληρώσω τις αντίθετες γνώμες που ακούστηκαν στο συμβούλιο απο τον πρώην Δήμαρχο κ. Σταθάκη! 
Έπρεπε να είχε λυθεί το θέμα με το ποσοστό 60%-40% το οποίο είναι υπερβολικό. Η τουριστική κίνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα λόγω των συνθηκών. Από Ιούλιο και μετά θα δούμε. Η πρότασή μου είναι να μην πάρουμε απόφαση σήμερα, να αναβληθεί το θέμα
μέχρι να λυθεί το θέμα του ποσοστού του 40%.
Όσο και του κ. Φραγκιουδάκης Γιώργου που απο την αρχή της θητείας του σαν δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι αντίθετος με την επιχείρηση αυτή.
 - Ο Δήμος δεν έπρεπε να έχει επιχείρηση και τις παραλίες να τις διαχειρίζεται ο ίδιος. Θα καταψηφίσω.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να έχουμε τουρισμό έστω και για 3 μήνες αλλιώς μας βλέπω να πληρώνουμε και απο την τσέπη μας τους αντιπροέδρους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.