Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΕΠΕΝΔΥΟΜΕ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι, με αφορμή την Ανακοίνωση οργάνωσης αιμοληψίας από τον Δήμο Κισάμου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω της λοιμικής πανδημίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε τα εξής:
«Τις οδυνηρές και αποκαλυπτικές αυτές ώρες που περνά ο τόπος και η Χώρα μας χρέος όλων μας είναι, κάνοντας ο καθένας μας την δική του υπέρβαση, να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας στις δύσκολες και κρίσιμες ώρες για την ζωή τους.
Όσους δοκιμάζονται ή θα δοκιμαστούν από την απειλή του αόρατου αυτού ιού που μαστίζει την ανθρωπότητα στο σύνολο της. Σήμερα μπορεί να είναι εκείνοι, αύριο ίσως να είμαστε εμείς. Στηρίζουμε, κυρίαρχα και πρώτιστα με την προσευχή και την αγάπη μας. Δεν μένουμε όμως σε αυτό. Προχωράμε με πνεύμα θυσιαστικό, έμπρακτης προσφοράς και αλληλεγγύης  και όχι μένοντας στα λόγια. Χόρτασε, μπούχτισε ο κόσμος από λόγια.
Τα έργα είναι εκείνα που κρίνουν όλους μας και όχι τα λόγια μας. Σας καλώ λοιπόν και σας παρακαλώ έμπρακτα να δείξουμε την αγάπη μας, το ενδιαφέρον μας και την στήριξη μας σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας. Ανταποκρινόμαστε, όσοι από εμάς πληρούμε τις προϋποθέσεις, στην αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Κισάμου, δίδοντας αίμα, σε ημερομηνία που  ο Δήμος έγκαιρα θα ανακοινώσει. Τηλεφωνούμε στο τηλέφωνο του Δήμου: 2822340200, δηλώνοντας την συμμετοχή μας, χωρίς την οποία δεν θα συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών. Επενδύομε στο φιλότιμο και την ευαισθησία όλων σας. Όλοι μαζί ας κάνουμε, για άλλη μια φορά, την αγάπη πράξη!
Μπορούμε, αρκεί να το θελήσουμε! Ας ανεβάσουμε τον τόπο μας ακόμα.. λίγο ψηλότερα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καλώντας τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής σε συμμετοχή εις την αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: