Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η αλήθεια είναι οτι ο μικρός "πόλεμος" ανακοινώσεων ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την δημοτική αρχή για τα συμβούλια δια περιφοράς ανάδειξε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που ενδεχομένως να λύσει στην συνέχεια τα χέρια της Δημοτικής αρχής και να προχωρήσει εφαρμόζοντας τον νόμο κατά γράμμα. Δύσκολες εποχές για συναθροίσεις, δύσκολες εποχές για συμβούλια.. και αφού έχουμε μάθει τα τηλεφωνικά τόσο το καλύτερο, καθίζουμε στο σπίτι αλληλοτηλεφωνιόμαστε και λύνουμε προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε τώρα... αν και το φαινόμενο αυτό είναι παλαιότερο, ειδικά κάτι επιτροπές που ορισμένες είναι είναι και έμμισθες, τα τηλεφωνικά συμβούλια ήταν στην ημερησία διάταξη.
Για να μην ξαναλέμε τα ίδια, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν μπορεί να συνεδριάζει ούτε κρυφά, ούτε σε απόσταση από τους δημότες, ούτε με αστυνομική προστασία και φυσικά ποτέ τηλεφωνικά. Ο Κορονωιός μας έφερε νέες επιλογές για συνεδριάσεις και μια απο αυτές είναι και το δια περιφοράς, που ορθά σε αυτήν την περίπτωση εφάρμοσε η δημοτική αρχή μας, αφού δεν μπορούσε να το αναβάλει. Να το αναβάλει ως πότε αφού δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πότε θα τελειώσει η καραντίνα μας. Φυσικά τίποτα ασχολίαστο σε αυτόν τον τόπο -καλό κάνει - έπεσαν αμέσως προτάσεις για μετά καραντίνα εποχής ..
- Τα συμβούλια να γίνονται με τηλεοπτική κάλυψη ώστε οι δημότες -όσοι θέλουν- να μπορούν να τα παρακολουθούν. Μάλιστα απο κάποιους ειδικούς όπως ο κ. Μενέλαος Παπαδημητράκης -δουλειά του- είπε οτι υπάρχει η δυνατότητα live όπου θα γίνεται μέσω youtube ή Facebook και μπορεί να υπάρχει "διάδραση και με τους πολίτες"! 
Καθόλου άσχημη ιδέα λοιπόν για το μέλλον μπας και αποφύγουμε όλα αυτά που γίνονται ως και σήμερα. 
Φυσικά μετά απο αυτό καλό θα είναι και η δημοτική αρχή να εφαρμόσει κατά γράμμα τον νόμο, για όλους αυτούς τους "τεμπέληδες" που εκλέγονται, αλλά δεν πατούν το πόδι τους, για διαφόρους λόγους στα συμβούλια, να τους στέλνει στο σπίτι τους και όχι να τους καλύπτει σαν δικαιολογημένοι απόντες.
Δυστυχώς είναι σοβαρό το θέμα της παρουσίας σε κάθε συνεδρίαση των συμβούλων, τόσο για να ακούγονται οι απόψεις κάθε συμβούλου ξεχωριστά, αλλά να δούμε και τι νέες προτάσεις μπορεί να φέρουν. Το "οτι είπε ο πρόεδρος " δεν είναι άποψη είναι συνεννόηση και όλοι ξέρουμε οτι το κύρος ενός συμβούλου είναι οι θέσεις του και όχι το πόσες φορές στήριξε λάθος μιλημένες επιλογές!!!
Ας ελπίσουμε με το καλό να τελειώσει αυτή η καραντίνα απο την ζωή μας μιας και αν αργήσει θα ξεχάσουμε πολλά απο όλα αυτά που κάναμε και ενδεχομένως να βρούμε άλλους τρόπους συνεννόησης. Ως τότε όμως ας κάνουμε λιγότερα συμβούλια, με τα αναγκαία, αυτά που δεν χρειάζονται και πολλές συνεδριάσεις, ούτε διαφωνίες .....ούτε πρέπει να "μαλώνουμε" για τον τρόπο που γίνονται, μιας και δεν είναι στο χέρι μας να κάνουμε και αλλιώς.
Και μην ξεχνάτε η Κίσαμος ως και τώρα δεν πάσχει απο συμβούλια και επιτροπές, αλλά απο ..έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: