Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Οδηγίες για μαθητές και καθηγητές
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19.3.2020 διαδικτυακό σεμινάριο του Υπουργείου Παιδείας σε περιφερειακούς διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και καθηγητές πληροφορικής του νομού Χανίων με θέμα την παρουσίαση της διαδικτυακής  πλατφόρμας σύγχρονης διδασκαλίας Webex Meetings. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών, μετά την απόφαση της 10ης Μαρτίου 2020 για το προσωρινό κλείσιμο 14 ημερών-με το σενάριο παράτασης να είναι πολύ πιθανό- όλων των σχολικών μονάδων της χώρας για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Στο σεμινάριο χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης.
Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για τους μαθητές της Γ’ τάξης των Λυκείων της Κισάμου αρχικά, δεν έχει ως στόχο την υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας και την κάλυψη της διδακτέας ύλης αλλά τη διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας πέραν του απαραίτητου εξοπλισμού ( υπολογιστική μηχανή με μικρόφωνο και σύνδεση στο διαδίκτυο) είναι και η ύπαρξη ενός έγκυρου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στον οποίο θα αποστέλλεται ο απαραίτητος σύνδεσμος για την παρακολούθηση της εικονικής τάξης. Για το σκοπό αυτό έχει σταλεί από τις 14.3.2020 σε όλους τους κηδεμόνες των μαθητών μέσω μηνύματος SMS αίτημα επικαιροποίησης της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου στο οποίο θα λαμβάνεται ο σύνδεσμος αυτός. Για τους μαθητές που αδυνατούν να συνδεθούν στην ηλεκτρονική τάξη μέσω του αναγκαίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού έχει προβλεφθεί η συμμετοχή τους και μέσω τηλεφωνικής κλήσης.
Στη συνέχεια παρατίθενται σύνδεσμοι οδηγιών χρήσης της πλατφόρμας Webex Meetings :
Οδηγίες για εκπαιδευτικούς [pdf1] [pdf2] [pdf3] [video] (Πηγή: ΥΠΑΙΘ)
ΠΡΟΣΟΧΗ: δε δημιουργούμε δωρεάν λογαριασμό (free account) της Webex (Webex Meetings ή Webex Teams) αλλά περιμένουμε να έρθει ο σύνδεσμος για τη δημιουργία στο προσωπικό μας email. Σε περίπτωση που δημιουργήσουμε δωρεάν λογαριασμό, πρέπει να επικοινωνήσουμε με το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ στο cst@minedu.gov.gr.
Οδηγίες για μαθητές [pdf
Νεκτάριος Ζουριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: