Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ

για το δια της περιφοράς Δημοτικό συμβούλιο.
Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Αναφορικά με όσα γράφονται για το δια περιφοράς δημοτικο συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, πρέπει να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα.
Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι ολόκληρος ο πλανήτης πλήττεται και δοκιμάζεται από τον νέο κορωνοϊό (covid-19) μετρώντας χιλιάδες κρούσματα και θύματα, όπως επίσης και μεγάλη οικονομική καταστροφή τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η χώρα μας δεν έχει μείνει ανέπαφη, ούτε και το νησί μας από την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία.
Η ελληνική κυβέρνηση καθημερινά παίρνει σειρά αυστηρών μέτρων για την προστασία των πολιτών με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.
Τα μέτρα αυτά αλλάζουν ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες και την κρισιμότητα του θέματος και οφείλουμε να πειθαρχούμε και να προσαρμοζόμαστε ανάλογα, ειδικά τα άτομα που έχουμε αμεση ευθύνη για την δημόσια ασφαλεια.
Η απομόνωσή στο σπίτι και η απαγόρευση συναθροίσεων συγκεκριμένου αριθμού ατόμων είναι επιβεβλημένα μέτρα και αφορούν όλους, όχι μόνο μεμονωμένα νοικοκυριά ή επιχειρήσεις αλλά και το δημόσιο τομέα.
Με πλήρη υπευθυνότητα απέναντι στη ατομική και συλλογική ευθύνη και έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, ενημερώθηκα απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απο άλλους Δήμους καθώς και λαμβάνοντας υπόψιν το άρθρο 67 παρ.5 και άρθρο 167 παρ.1 του νόμου 3852/2010 και την ΠΝΠ 42 Α25-2-2020, αποφάσισα την δια περιφοράς λειτουργια του ΔΣ, ως του πιο ολοκληρωμένου και πρόσφορου τρόπου διεξαγωγής αυτού.
Σύμφωνα με το συμβούλιο δια περιφοράς εστάλει σε κάθε σύμβουλο στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο η πρόσκληση όπου αναγράφονται οι λόγοι που πραγματοποιείται με αυτόν τον τρόπο το ΔΣ, καθώς και τα θέματα και οι εισηγήσεις αυτών. Επιπλέον υπάρχει ένα ειδικό έντυπο στο οποίο θα ψηφίσουν ατομικά και θα έχουν την δυνατότητα να γράψουν τυχόν παρατηρήσεις ή σχόλια για κάθε θέμα.
Τα έντυπα αυτά θα σταλούν συμπληρωμένα στην γραμματεία του Δήμου και στη συνεχεια στον πρακτικογράφο. Όποιος αδυνατεί να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , θα μπορεί να προμηθευτεί τα έντυπα αυτά , απο την γραμματεία του Δήμου και να απαντήσει στο κινητό τηλέφωνο της Προέδρου για την ατομική του ψήφο και αποψη.
Μετά την απόφαση μου αυτή, επικοινώνησα με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, πρώτα με τον επικεφαλής της μειζονος αντιπολιτευσης στις 17/3/2020 και ώρα 09:53, όπου εξέθεσα τους λόγους που πρέπει να γινει δια περιφοράς το συμβούλιο και όπου δεν δέχτηκε να γινει με αυτόν τον τρόπο.
Στις 10:12 την ίδια μέρα επικοινώνησα με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα που αυτονόητα απάντησε θετικά.
Αργότερα η κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.
Το τηλεφωνικό συμβούλιο δεν ενδείκνυται για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου μας και η τηλεδιάσκεψη όπως προτάθηκε απο τον επικεφαλής της μειζονος αντιπολιτευσης δεν ειναι εφικτή, διότι δεν διαθέτουν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα συμμετείχαν και αυτοί στο ΔΣ λόγω των θεμάτων, πρόσβαση στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει η υποδομή για αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής του ΔΣ, όπως απο κοινού συμφωνήσαμε εν τέλη με τον επικεφαλής της μειζονος αντιπολιτευσης,
Ως εκ τούτο είναι ανώφελο να εκμεταλλευόμαστε τέτοιου είδους κρίσιμες καταστάσεις για μικροπολιτική. Άλλωστε, ως δημοτική αρχή, πρωτίστως σεβόμαστε το δημόσιο συμφέρον και πράττουμε ανάλογα.
Στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και με απόλυτη συνείδηση των πράξεων μου παίρνω την ευθύνη για αυτήν την απόφαση ως άτομο με αμεση ευθύνη προς το κοινό καλό.
Ο καθένας ας πάρει τη δική του.
Με εκτίμηση
Η πρόεδρος του ΔΣ
Κατερινάκη Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: