Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ;

Η αυλές 2 σχολείων και των δυο γυμνασίων θα γίνουν κάπως έτσι, αυτή είναι του πρώτου Δημοτικού του πιο παλιού σχολείου της πόλης, το μοναδικό που έχει τόσο ελεύθερο χώρο και μπράβο που αναδεικνύεται αλλά και εκσυχρονίζεται για τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Όπως το βλέπουμε είναι πανέμορφο και ελπίζουμε να διατηρηθεί ειδικά σε αυτό το σχολείο που όλοι ξέρουμε και πρώτη η δημοτική αρχή οτι υπάρχει πολεοδομικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σχολείο μιας και μέρος απο την αυλή του είναι δρόμος, και κάποιοι ιδιοκτήτες παράπλευρων οικοπέδων ζητούν την γη τους.
Όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα με κόκκινο που πρέπει να πάει ο δρόμος με μπλε η σημερινή αυλή του σχολείου. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται οτι η κατασκευή δεν την πειράζει είναι βέβαια πολύ κοντά στο νέο δρόμο και κοντύτερα αν γίνει και περίφραξη όμως γεννάτε ένα ερώτημα... μήπως τώρα έπρεπε να κοπεί και να χαραχθεί ο δρόμος που τα σχολεία είναι κλειστά και όχι να περιμένουμε χρόνια δημιουργώντας προβλήματα στους ιδιοκτήτες  στην όμορφη κατασκευή, αλλά και στο σχέδιο πόλης αφού ο δρόμος αν ζητήσουν οι ιδιοκτήτες την γη τους αναγκαστικά θα κλείσει.
 Εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες δεν θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη, οπότε όλα μέλι γάλα. 
Αλλά αν το κάνουν αργότερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: