Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΠΥΡΑ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Μετά τις ολοκληρωτικές καταστροφές που υπέστησαν σε παραγωγή και υποδομές, η στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και προσωπικά του Υπουργού Μ. Βορίδη απέναντι στους καλλιεργητές θερμοκηπίων της Κουντούρας και του Ελαφονησίου συνιστά πλέον κοροϊδία και αισχρό «δούλεμα».
Τρεις (3) σχεδόν μήνες μετά την καταστροφή των θερμοκηπίων από την πρωτοφανή κακοκαιρία, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις, παρά την ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και την απάντηση του Υπουργού, παρά την καταγραφή των ζημιών από Περιφέρεια και Δήμους, οι παραγωγοί δεν έχουν δει ούτε ένα (1) Ευρώ αποζημίωση, ενώ εμπαίζονται καθημερινά από παράγοντες του Υπουργείου και συνεργάτες τοπικών Βουλευτών (και Βουλευτριών) από τα Χανιά.
Εμείς από την πλευρά μας και όντας αντιπολίτευση, ευρισκόμενοι πολύ συχνά σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των παραγωγών, κάναμε και ξανακάναμε αυτό που έπρεπε με διαρκείς οχλήσεις στο Υπουργείο. Οι υπόλοιποι (και δη κυβερνητικοί) Βουλευτές, οι κ.κ. Βολουδάκης, Μπακογιάννη, Διγαλάκης… τι κάνουν ;
ΥΓ:  Δεν μπορούμε να φανταστούμε, αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση, πόσα «πύρινα» δημοσιεύματα περί «εμπαιγμού των παραγωγών» θα είχαν φιλοξενήσει τα τοπικά ΜΜΕ.  Τώρα ; Σιωπή!  Τι γίνεται άραγε ;  Δεν γνωρίζουν το θέμα οι κατά τ’ άλλα αγαπητοί και σεβαστοί συμπατριώτες συντάκτες και ενημερωτές μας ;  Μήπως το γνωρίζουν και το θεωρούν «έλασσον» ;  Διαφορετικά, αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, υπάρχει κάτι (ή κάποιος…) που τους εμποδίζει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: