Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αν και δεν υπάρχει σαν οίκημα πλέον εντούτοις μετά και την δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της κυβέρνησης, το ΕΠΑΛ Κισάμου θα λέγεται πλέον με το όνομα του μεγάλου ευεργέτη και σωτήρα της πόλης "ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ". Ας ελπίσουμε οτι οι ενέργειες της ΚΤΥΠ Α.Ε για κατεδάφιση και ανέγερση των Νέων Λυκείων να είναι σύντομες... 
«ΕΠΑ.Λ. Κισάμου - Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης»… ένας ακόμα λόγος για τη γρήγορη επιστροφή
- Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 176/τ.Β΄/30-01-2020) η Υπουργική Απόφαση με αριθμ. Φ11/110/Δ4/02.01.2020 σύμφωνα με την οποία το Επαγγελματικό Λύκειο Κισάμου μετονομάζεται πλέον και επίσημα σε «ΕΠΑ.Λ. Κισάμου-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης». Δυστυχώς ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ της 27ης Νοεμβρίου 2019 πρόλαβε τις εξελίξεις με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή να βρίσκει το σχολείο «άστεγο» και μακριά από το φυσικό του χώρο. Το χώρο που είχε δωρηθεί από την ΙΜΚΣ (αρ. απόφασης 136/4.12.1964) -κατόπιν ενεργειών του αειμνήστου διορατικού ευεργέτη του τόπου μας Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίου Γαλανάκη- αποκλειστικά για τη ανέγερση Δημοσίων Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Οι ενέργειες απόδοσης της ονομασίας ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2018 με την αριθμ. 45/2018 πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου.
Νεκτάριος Ζουριδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: