Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ...

Κατεπείγουσα επιστολή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) απέστειλε ο δήμαρχος Κυθήρων  Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ζητώντας έγγραφες εξηγήσεις σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας αιολικού πάρκου στα Κύθηρα (στη θέση "Φοινικίες") σε έκταση που ανήκει στο Δήμο και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση της δημοτικής αρχής!
Την απόφαση, ο δήμος πληροφορήθηκε εκ των υστέρων από σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια!
“Η ως άνω απόφαση μας εξέπληξε καθώς στην εν λόγω περιοχή, όπως και στην περιοχή «Μερμηγκάρης», όπου σύμφωνα με δημοσιεύσεις στον τύπο φέρεται να έχει χορηγηθεί όμοια άδεια εγκατάστασης αιολικού σταθμού, δεν υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις, αλλά εκτάσεις ανήκουσες κατά πλήρη κυριότητα στο δήμο, τις οποίες διαχειρίζεται το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων» σύμφωνα με το άρθρο 84 του Ν.1416/84 και το Π.Δ. 272/85 όπως ισχύει, ενώ και το Ελληνικό Δημόσιο, δεν διαθέτει απολύτως κανένα ακίνητο στις εν λόγω περιοχές” τονίζει στην επιστολή του ο δήμαρχος Κυθήρων.
Όπως αναφέρει σχετικά ο δήμος, «ερωτηματικά  προκαλεί το γεγονός, ότι με βάση την απόφαση της ΡΑΕ, η αίτηση της ενδιαφερόμενης εταιρείας για την κατασκευή αιολικού πάρκου στα Κύθηρα, υποβλήθηκε το 2007, ενώ τα συμπληρωματικά στοιχεία προσκομίστηκαν το 2020, δηλαδή 13 χρόνια μετά!
Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος μας θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την διασφάλιση της νομιμότητας και των ιδιοκτησιακών του δικαιωμάτων και την προστασία του φυσικού, οικιστικού, ανθρωπογενούς και πολιτιστικού περιβάλλοντος του τόπου μας».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: