Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια σπάνια φωτογραφία ολίγο ξεθωριασμένη αλλά με μεγάλη αξία μιας και είναι η πρώτη φορά που την βλέπω, δίχως να καταλαβαίνω, αν είναι περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου Πύργου στους δρόμους της Ενορίας ή γυρίζουν απο την κατάδυση του Σταυρού στην Θάλασσα (Θεοφάνεια) και με την πορεία που έχουν τον πέταξαν στο Μαύρο Μώλος.
Διακρίνεται πάντως ο παπά Μαραγκουδάκης, κάτι κρατάει ο επίτροπος Κορωνιωτάκης, ο Ηλίας Γαλάνάκης στα δεξιά, οι ψάλτες Αννουσάκης και Καπής. Από τα παιδιά που κρατούν τα εξαπτέρυγα δεν ξεχωρίζω κανένα.
Αρχείο Μυλωνάκη Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: