Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΟ (να μην παρεξηγηθεί)

....Ένας δρόμος ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της πλέον πολυσύχναστης περιοχής του νομού, αποτελεί βασικό οδικό άξονα διέλευσης όχι μόνο για τουρίστες αλλά και για κατοίκους, εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής που όμως τους τελευταίους πολλούς μήνες βρίσκεται δυστυχώς σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.
Πέραν της επικινδυνότητας του οδοστρώματος, η άθλια κατάσταση του δρόμου αποτελεί ευθεία δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Μίας περιοχής όπου έχουν γίνει ιδιωτικές επενδύσεις εκατομμυρίων σε όλους τους τομείς του τουρισμού, στη διαμονή, την εστίαση, τις υπηρεσίες. Δυστυχώς το χάσμα μεταξύ των πολυδάπανων ιδιωτικών επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και των δημόσιων επενδύσεων στις υποδομές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυξάνεται, αντί να μειώνεται. Το γεγονός αυτό αποδυναμώνει τις προσπάθειες για συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ειδικά σε ανεπτυγμένους προορισμούς όπως είναι τα Χανιά....Το οικονομικό κόστος της τεχνικής παρέμβασης που χρειάζεται να γίνει στην ΠΕΟ είναι μηδαμινό σε σχέση και με τα κονδύλια που έχουν διατεθεί στους ΟΤΑ για τις ζημιές του προηγούμενου χειμώνα και ακόμα πιο μικρό σε σχέση με τα συνολικά έσοδα που αποφέρει ο τουρισμός στην περιοχή και τον νομό......... γράφει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ στην επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηρακλείου ..συγνώμη Κρήτης.
 - Η αλήθεια είναι ότι τώρα και λόγω των έργων για την διασύνδεση ...τα παραπονα πολλά και απ όλους. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Φραγκάκης όταν λέει ΠΕΟ να εννοεί όλο τον παλαιό εθνικό δρόμο ως και το Καστέλι και να μην εννοεί μόνο το κομμάτι του όμορου Δήμου...  Φυσικά θα περίμενα μια επιστολή, από τους εκλεγμένους μας, ενδεχομένως να την έχουν κάνει, που να ζητούν (είναι η ευκαιρία μας) να φτιαχτεί και το κομμάτι από Κολυμβάρι ως και Καστέλι που περνά από τα χωριά μας Πλακάλωνα-Λυριδιανά-Κολένι- Δραπανιά-Καλουδιανά. 
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί τίποτα στο Μαυρομούστακο και να χρειαστεί να πάρουμε το καράβι από το λιμάνι για να πάμε στα Χανιά.
Δυστυχώς κάθε μέρα φαίνεται η γύμνια της περιφέρειας σε αυτό το μέρος της Κρήτης, που ακόμα και οι εκλεγμένοι και διορισμένοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης το έχουν καταλάβει, και ζητούν τα απαραίτητα. Είναι καιρός και θα έκανε τεράστιο καλό στα Χανιά αν επιτέλους καταλάβουμε ότι στην Κρήτη χρειαζόμαστε δυο περιφέρειες. Ανατολική και δυτική...μιας και ως και σήμερα έχουμε μόνο την κεντρική του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: