Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 .....στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)
   O Δήμος Πλατανιά και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), πραγματοποίησαν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ, την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση, για την υποδοχή του νέου έτους και την απονομή επαίνων και βραβείων στους επιτυχόντες σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020, οι οποίοι κατάγονται από τον Δήμο Πλατανιά.
     Η εκδήλωση άρχισε με την Τελετή της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου και Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Αμφιλόχιο, ενώ Κάλαντα απέδωσε η Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου.
     O Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ουσιαστικό εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών, εορτή της Παιδείας,  ως ημέρα μνήμης και όχι ως αργία και στο πολυσήμαντο και διαχρονικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών και την ελληνική παιδεία που εκφράζουν. Ευχήθηκε στους νέους φοιτητές, το Φως το Αληθινό να φωτίζει τη ζωή τους και το ταξίδι στη γνώση να τους βοηθήσει ώστε να μην υποδουλωθεί το πνεύμα τους.
     Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, χαιρέτησε την εκδήλωση και σημείωσε τη στήριξη του Δήμου προς τους νέους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου. Παράλληλα, ο κ. Μαλανδράκης ευχαρίστησε την ΟΑΚ για τη φιλοξενία, αλλά και για την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά. Επίσης, τόνισε πως «οφείλουμε την επιβράβευση τόσο στα παιδιά, όσο και στις οικογένειές τους, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς αποτελούν απόδειξη πως η δημόσια Παιδεία δύναται να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις για την κατάκτηση της γνώσης».
      Η Εντεταλμένη σε θέματα Παιδείας και Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, κα Σοφία Mαλανδράκη, εξήρε το έργο της ΟΑΚ, η οποία αποτελεί φάρο φωτός στην Κρήτη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την επιθυμία της, για μελλοντική  συνεργασία με το Ίδρυμα.
     Στη συνέχεια, Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους μία ευλογημένη και δημιουργική χρονιά,  συγχαίροντας τους επιτυχόντες μαθητές, τους γονείς, αλλά και τον Δήμο Πλατανιά που αποδίδει την ηθική αυτή επιβράβευση και τη δημόσια αναγνώριση και στέλνοντας το δικό του μήνυμα:  «Η παιδεία, συνιστά επένδυση στο μέλλον. Η παιδεία μας δίνει ευκαιρίες για καλύτερη ζωή». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπάς, «ευχόμαστε για καλή χρονιά, αλλά πρέπει να ευχόμαστε καλή δεκαετία. Δεν θα είναι εύκολη. Η γνώση, αναμφίβολα είναι δύναμη. Ωστόσο, μαζί με τη γνώση πρέπει να έχουμε και επίγνωση των ορίων μας ως άνθρωποι. Η κατάχρηση της γνώσης, η κακή χρήση της γνώσης, μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανθρωπότητα». Η Εκκλησία αγωνιά για το μέλλον των νέων, αγωνία την οποία κατανοεί πλήρως και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ανακήρυξε το έτος 2020 «Έτος ποιμαντικού ανακαινισμού και οφειλετικής μερίμνης διά την νεολαίαν». Για τους λόγους αυτούς ο κ. Ζορμπάς ζήτησε από όλους να στηρίξουν την προσπάθεια της ΟΑΚ προς αυτήν την κατεύθυνση.
     Ομοίως, ευχές εξέφρασε και ο Εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ LINES, κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, προσφέροντας στους επιτυχόντες εισιτήρια για τα πρώτα ταξίδια τους, αλλά και ο κ. Ιωάννης Μαυρογένης, Διευθυντής ΓΕΛ Αλικιανού, ως Εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, έκανε αναφορά στην «άξια επιτυχία που κέρδισαν οι μαθητές χάρη στον αγώνα τους».
     Ακολούθησε, η απονομή επαίνων και βραβείων στους επιτυχόντες.
     Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Παραδοσιακό Κέρασμα από τον Δήμο Πλατανιά, ενώ Χορηγοί ήταν η ANEK LINES και BLUE STAR FERRIES. Ευχαριστίες και προς τον Μιχάλη Κουκουτσάκη (Φυτώρια) για την προσφορά φυτών για τη διακόσμηση της αίθουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: