Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ Ή ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ;

Μια ερώτηση απο ένα γκάλοπ που θα έπρεπε να γινόταν κάθε τόσο στην πόλη μας θα ήταν "αν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που θέλει να κάνει, προσπαθεί να κάνει η δημοτική αρχή, η Περιφέρεια, το κράτος για μας".... Ένα γκάλοπ που να το λαμβάνει υπόψιν της, αν όχι το κράτος, τουλάχιστον περιφέρεια και δημοτική αρχή... 
Η κάθε δημοτική αρχή έχει ένα πρόγραμμα που για τον λόγο αυτό έχει ψηφιστεί και προσπαθεί να το εφαρμόσει ... αν και όπως όλοι ξέρουμε πάντα κάπου το αφήνει και τραβά τον δικό της δρόμο, τον γνωστό. 
Δεν θα σχολιάσω το νωρίς ή αργά μιας και στην πορεία υπάρχουν και τα απρόσμενα και δυστυχώς εμείς εδώ μπορεί να σχεδιάζουμε να κάνουμε όνειρα για το καλύτερο, αλλά επειδή δεν έχουμε προβλέψει τα υπάρχοντα που θρουλούν ... που αυτά τελικά μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ακόμα και μια ολάκερη 4ετία. 
Ποιος δεν θέλει να κάνει κάτι καλό -νέο στην πόλη που τον εξέλεξε να διοικήσει; 
-"Παρατηρητήριο Πολιτών Δήμου Κισάμου" με έδρα την Κίσαμο και σκοπό η προστασία και η προώθηση των συμφερόντων των δημοτών, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητα ζωής μας.
Χθες κάπου πήρε το μάτι μου το καταστατικό του νέου Σωματείου, που ετοιμάζεται στην Κίσαμο ..μάλιστα όπως έμαθα έχει ήδη υπογραφεί από πολλούς.
Παρατηρητήριο πολιτών Δήμου Κισάμου, για να έχει ο πολίτης ενημέρωση-πληροφόρηση-εκπροσώπηση-προστασία και φυσικά την ανάδειξη των τόσων περιοχών μας απείρου κάλους που σήμερα βρίσκονται σε καταστάσεις διάλυσης.
Για να δούμε και αυτήν την προσπάθεια, που σίγουρα δεν εποφθαλμιά θέσεις προς το παρόν και θα είναι επώνυμη. Μια προσπάθεια που με τους σκοπούς και για τα προβλήματα μας θα ήταν ιδανική περίπτωση ελέγχου και προστασίας των πολιτών... και μάλιστα σαν σωματείο ΕΠΩΝΥΜΟ.
Για να δούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: