Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΓΗΠΕΔΑ-ΣΤΑΔΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

 Το νέο ταρτάν είναι έτοιμο και μετά την τοποθέτηση του πλαστικού στον αγωνιστικό χώρο το δημοτικό στάδιο Κισάμου έχει δοθεί στους αθλητές στίβου και ποδοσφαίρου για χρήση. Είμαστε μια από τις μοναδικές περιοχές των Χανίων που οι ομάδες μας έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερες φορές τα γειτονικά γήπεδα και στάδια απ ότι το δικό μας. Ο Ταυρωνίτης και το Κολυμβάρι είναι έδρα για τις ομάδες μας χρόνια τώρα ... που εκτός του ότι έχει γίνει αθλητικό ανέκδοτο, άρχισαν ήδη και να μας κοροϊδεύουν σαν δήμο, σαν πόλη. 
Το χθεσινό παιχνίδι της Θύελλας αλλά και πριν μια βδομάδα του Νέου Κισαμικού ήταν η αρχή σε ένα στάδιο που όπως διαπιστώσαμε όσοι βρεθήκαμε χθες εκεί, η θάλασσα το επισκέπτεται συχνά, ειδικά άμα έχουμε και δυνατό βοριά, πέτρες -άμμο στο νέο ταρτάν που θα πρέπει να μας ξαναπροβληματίσει ... Η ιδέα του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κελαιδή για τοποθέτηση Plexiglass από τα βόρια είναι η καλύτερη και μάλιστα πρέπει να γίνει άμεσα μιας και δεν υπάρχουν άλλα λεφτά για πέταμα...
Φυσικά τα ίδια και στο Θεοχαράκειο που στην παραπάνω άφωτο του 2011 δεν έχει αλλάξει και πολλά εσωτερικά. Δυστυχώς αυτοί είναι οι μοναδικοί αθλητικοί χώροι σε μια πόλη 7.000 κατοίκων, που οι προηγούμενοι δήμαρχοι -μηδενός εξαιρουμένου- δεν έκαναν τις προσπάθειες να φτιάξουν κάτι νέο, αλλά ούτε και να συντηρήσουν τις υπάρχουσες δωρεές.. 
Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή με πρωτεργάτες τους αθλητές-αντιδημάρχους Γιώργο Χαχλάκη και Γιάννη Κελαιδή κάνει πράξη αυτό που επιτάσσουν οι καιροί αλλά και η αθλούμενη νεολαία.  
Καιρός είναι να πάρουμε μπρος...και οι γνωριμίες μας ας γίνουν όφελος προς την πόλη, μια πόλη που δεν έχει να δείξει τίποτα....

2 σχόλια:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

https://sadentrepese.blogspot.com/2017/09/blog-post_0.html?m=1

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

http://sadentrepese.blogspot.com/2017/08/blog-post_378.html