Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙ ΔΙΚΑΙΟ

Από τους διασώστες του τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου
Στο Έλος με τα νερά, τις καστανιές και τα υπέροχα τοπία! Η πεζοπορία, 11 χιλιομέτρων περίπου, πρώτη για το νέο έτος, ξεκίνησε από το χωριό και ακολουθώντας το μονοπάτι ανέβηκαν μέχρι την βουνοκορφή του Αϊ Δίκιου, την ψηλότερη κορφή της επαρχίας μας, με υψόμετρο περίπου 1200 μέτρα.
Από τα 900 μέτρα και πάνω, το χιόνι ήταν αρκετό, ενώ φτάνοντας στην κορυφή, το χιόνι σε πολλά σημεία ξεπερνούσε το 1 μέτρο. Στο ξωκλήσι του Αϊ Δίκιου, από το οποίο κατά τους θερινούς μήνες φαίνονται όλες οι μεγάλες βουνοκορφές του νόμου Χανίων, βρήκαν ασφαλές καταφύγιο για ένα μικρό διάλειμμα πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. 
Όπως συμβαίνει σε όλους τους περιπάτους τους, έκαναν εξάσκηση στην χρήση τεχνικού εξοπλισμού, στην χρήση ασύρματων, σενάρια αντιμετώπισης υποθερμικού τραυματία, θεωρία της διοίκησης ομάδων και επιπλέον προδιαγραφές ατομικού εξοπλισμού για τέτοιου είδους πεδία...
Ήταν υπέροχο απόγευμα και σίγουρα μια καλή εμπειρία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: