Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Στο εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά, βρέθηκαν οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατόπιν προσκλήσεως του διδακτικού προσωπικού και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου, για να ενημερώσουν τους μαθητές αλλά και το διδακτικό προσωπικό για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τις δράσεις του τόσο σε τοπικό  όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο καθώς και για να πραγματοποιηθεί μια μικρή επίδειξη πρώτων βοηθειών.
Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στους χώρους του Λυκείου, μιλήσαμε για την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού, για τις θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος, για την πολυποικοιλότητα του πεδίου δράσης μας και προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της γνώσης πρώτων βοηθειών, μέσω μιας μικρής επίδειξης τεχνικών και υλικών που διαθέτει το περιφερειακό τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: