Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ....

Η διαχρονική ελλιπής συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος Κισάμου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και ο τελευταίος σεισμός επιτάχυνε τις εξελίξεις. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι καθηγητές περνούν μια δοκιμασία και τους συμπαραστεκόμαστε. Η δοκιμασία αυτή, όμως, αποτελεί και την ευκαιρία η Κίσαμος να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ.
Νομίζω οτι αυτή η δήλωση του υφυπουργού παιδείας κ. Διγαλάκη είναι οτι καλύτερο ακούστηκε τα τελευταία χρόνια στην Κίσαμο και ας την κρατήσουμε για να την ακούμε τακτικά, ειδικά στο πρώτο κομμάτι "Η διαχρονική ελλιπής συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος οδήγησε την κατάσταση εδώ που φτάσαμε" ώστε να καταλάβουμε όλοι, οτι ευθύνες υπάρχουν και ευτυχώς που τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι ώστε να θρηνήσουμε και θύματα. 
Επόμενος στόχος μετά και την προσωρινή στέγαση των μαθητών, να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί έως ότου γίνει το νέο Λύκειο με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αντιδρούν στο απογευματινό ωράριο. Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να φαίνεται μικρό τώρα που λύθηκε η απαίτηση όλων των Κισαμιτών για νέο Λύκειο, εντούτοις αν υπολογίσουμε οτι ένα νέο κτήριο θα χρειαστεί το λίγο το λιγότερο 3 χρόνια για να παραδοθεί η κατανόηση όλων θα πρέπει να είναι μεγάλη.
Φυσικά θα περιμένουμε να δούμε και που θα τοποθετηθούν οι προκάτ αίθουσες που είπε ο υπουργός οτι θα είναι έτοιμες ως τον Μάη.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους έβαλαν τον μπέτι τους για την δημιουργία του νέου συγκροτήματος Λυκείων, ήταν κάτι που πονούσε χρόνια την Κίσαμο. Βέβαια για να μην κορδίζουν κάποιοι ας τους πούμε οτι, το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επιτυχίας ανήκει στους ίδιους τους μαθητές.... που όπως φαίνεται έβαλαν τα γυαλιά σε κάτι παλιοκαραβάνες της ανάπτυξης. Οι αγώνες αυτοί ξεκίνησαν το 2006 για όσους δεν ξέρουν και συνεχιζόταν όλα αυτά τα χρόνια με κάθε χρόνο με μια και μοναδική απαίτηση.. ένα νέο Λύκειο. 
Τέλος θεωρώ καθοριστικές τις ενέργειες και τις προσπάθειες των διευθυντών των Λυκείων (ελαφρώς περισσότερες του ΕΠΑΛ που ανήκουν και τα κτήρια) που ομολογουμένως έδωσαν άνισες μάχες τόσα χρόνια με την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού..

Δεν υπάρχουν σχόλια: