Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

4.2R ήταν ο τελευταίος σεισμός που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανοικτά της Σούγιας και μας ταρακούνησε. Οι επιστήμονες δεν ανησυχούν αν και όπως λένε το παρακολουθούν μιας και το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και καλό είναι να λάβουμε κάποια προληπτικά μέτρα... όπως να μην βρισκόμαστε πολύ κοντά σε χάλαρα και ακατοίκητα, ετοιμόρροπα, . Φυσικά καλό είναι επιτέλους να μάθουμε και τους σταθμούς συγκέντρωσης σε περίπτωση -μακρυά από μας βέβαια- μεγάλου σεισμού. Στην σελίδα της πολιτικής προστασίας οι τόποι συγκέντρωσης στον Δήμο μας ΕΔΩ , οι τόποι καταφυγής πληθυσμού όπως τους ονομάζει είναι όλα τα νυν ή πρώην Δημοτικά σχολεία, αυλές εκκλησιών κλπ. Κάθε χωριό έχει το δικό του χώρο. 
Αυτός ο χάρτης έπρεπε να είχε μοιραστεί σε όλα τα σχολεία αλλά και να ήταν σε μερικά σημεία της πόλης αναρτημένος ..μιας και λίγοι ήξεραν τους χώρους συγκέντρωσης πριν λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: