Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΗ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ

Μια μέρα μετά και την ιστορική απόφαση για Νέο Λύκειο στην πόλη μας και κάποιοι έκαναν τραπέζι για να κεράσουν την μεγάλη αυτή επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα το τραπέζι να ήταν για τα παιδιά που σώθηκαν, μιας και το σχολείο αν δεν γινόταν ο σεισμός της 27ης Νοεμβρίου θα ήταν ακόμα υπό λειτουργία....ως και τον Μάρτιο και να δούμε που ήταν η πρόβλεψη των τότε υπευθύνων ότι θα έμπαιναν για να το επιδιορθώσουν. Ευτυχώς λοιπόν που ο σεισμός μας ταρακούνησε και .. ξαναγύρισε και τα χαμόγελα και σε κάποιους που τα είχαν χάσει εδώ και πολύ καιρό....
Το πρώτο βήμα επιτεύχθηκε λοιπόν και την επιτυχία αυτήν την οφείλουμε αποκλειστικά σε αυτούς που έβλεπαν το πρόβλημα καθημερινά, μαθητές καθηγητές. Το ότι η κυβέρνηση το αποφάσισε να το γκρεμίσει ήταν υποχρέωση της και μάλιστα καλά έκανε μιας και χρόνο με τον χρόνο το σχολείο ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Δεν θα την χειροκροτήσουμε για κάτι που αυτή ήταν υπεύθυνη ... όμως ένα χειροκρότημα αξίζει προσωπικά ο κ. Διγαλάκης για τις αποφάσεις του.  
Επόμενος στόχος όλων μας, να δούμε πώς θα βοηθήσουμε όλα αυτά τα παιδιά που για 4-5 χρόνια θα αναγκαστούν να κάνουν μάθημα κάτω από άσχημες συνθήκες... και είτε αυτό λέγεται κοντέινερ, είτε αυτό λέγεται προκάτ, είτε αυτό λέγεται αστικό ακίνητο, οι τελειόφοιτοι ΠΡΕΠΕΙ να μοριοδοτηθούν και να μπουν σε ειδικό καθεστώς εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού μια αρκετό καιρό θα ταλαιπωρούνται φιλοξενούμενοι σε ξένα σχολεία, αλλαγή ωραρίου εκπαίδευσης, αλλά και ενδεχομένως ελλείψει εκπαιδευτικών χάσιμο ωρών, που πιθανώς να παρουσιαστεί μετά και την ανακοίνωση οτι το απογευματινό σχολείο θα είναι ως και τον Μάη.
Τέλος η υπόσχεση είναι πολιτική και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν ποιο επιφυλακτικοί και σε εγρήγορση ώστε να κτιστεί το νέο Λύκειο όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτό δεν αναιρεί την χαρά μας... απλά τώρα πρέπει να κερδίσουμε και τα άλλα στοιχήματα μιας και είναι η ευκαιρία μας.
Πάντως επειδή κάποιοι ξέρουν αλλά δεν μιλάνε.... το Νέο Λύκειο δεν θα φτιαχτεί με την μορφή του κατεπείγοντος, αυτό δεν προβλέπεται, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πόσο απαραίτητοι είναι η παρουσία μας σήμερα στην συνάντηση των γονέων στο 2ο Δημοτικό σχολείο στις 18.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: