Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το σχολικό συγκρότημα των Λυκείων Κισάμου που ένας σεισμός μας ταρακούνησε και φέραμε τους μηχανικούς της ΚΤΥΠ Α.Ε, για να μας πουν τα αυτονόητα.
"Ακατάλληλο και να απομακρυνθούν οι μαθητές αμέσως....
Μόνο δυο κτήρια χρειάζονται άμεσα κατεδάφιση, η είσοδος με την αποκολλημένη καμινάδα και ανατολικά ένα υπόστεγο. Ακατάλληλα με πολύ βαριές διαμπερείς ρηγματώσεις τα κτήρια που σημειώνονται με το γράμμα (Δ) και ακατάλληλα με εκτεταμένες ρωγμές τα υπόλοιπα, που χρειάζονται άμεσα επιδιόρθωση.
Τι λέει λοιπόν το επίσημο κράτος; Μετά την επιδιόρθωση θα είναι ικανά να ξαναφιλοξενήσουν μαθητές ή θα ήταν καλύτερα να τα ρίχναμε κάτω τώρα και με μια γρήγορη διαδικασία να ξαναφτιάχναμε στον ίδιο χώρο ένα καλό λειτουργικό σχολικό συγκρότημα; 
Εδώ φαίνεται το κράτος αν και πόσο μας αγαπάει... γιατί δεν μπορώ να μην το πω κι ας με πείτε ρατσιστή..αν ήταν να στηθούν κοντέινερ για μετανάστες το λαθρό το αφήνω σε άλλους θα τα έστηναν σε ένα βράδυ..για να κτίσουν ένα σχολείο για τα παιδιά μας τόσο καιρό θα πάρει άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: