Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ

Κατόπιν ευλογητικής αδείας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του και κανονικού Επισκόπου του Αγίου Όρους, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, πραγματοποίησε μονοήμερο προσκύνημα εις το Περιβόλι της Παναγίας και συγκεκριμένα εις την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου λειτουργώντας, ως Ιερεύς, εις το παρεκκλήσιο όπου φυλάσσεται η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας.
 Κατά την εκείσαι προσκυνηματική του επίσκεψη προσκύνησε την Τιμία Ζώνη ως και τις θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας που φυλάσσονται εις την Ι. Μονή Βατοπαιδίου. 
Είχε δε και την ευκαιρία να συναντηθεί και συνομιλήσει μετά του Καθηγούμενου της Μονής, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού περί διαφόρων θεμάτων.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Εφραίμ δια την διαχρονική στήριξη της Ι. Μονής Βατοπαιδίου εις το προνοιακό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, όπως αυτό πραγματώνεται μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: