Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΕΛΟΣ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ

Να τι γράφει στην προσωπική του σελίδα....
Επισκέφθηκα χθες το Έλος Κισάμου για να δω από κοντά τις ζημιές από την προχθεσινή νεροποντή. Η πραγματικότητα είναι ότι οι οδικές υποδομές του νομού έχουν επιβαρυνθεί τόσο πολύ από τα περυσινά φαινόμενα, ώστε οι συνέπειες της όποιας κακοκαιρίας είναι δυσανάλογα μεγάλες. Στο Σέλινο τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Δεν είναι μόνο η αποκατάσταση του οδικού δικτύου ζητούμενο. Πρώτη από τις πολλές ανάγκες: να καθαρισθούν παντού τα ρέματα. Αλλιώς και να φτιαχτούν οι δρόμοι θα ξαναχαλάσουν σύντομα.
Πολλές φορές μας απορρυθμίζουν μικρά προβλήματα που λύνονται εύκολα: Ειδικά στο Έλος, χθες το σχολείο δε λειτούργησε επειδή ο δρόμος προς Λαφονήσι (από όπου έρχονται τα περισσότερα παιδιά) είχε μπλοκαριστεί από φερτές ύλες. Γιατί είχε μπλοκαριστεί; Ένα από τα εμπόδια δημιουργήθηκε σε σημείο όπου επί είκοσι χρόνια (μου λένε) είναι φραγμένος ο αγωγός των ομβρίων που περνά κάτω από το δρόμο, αγωγός μήκους περίπου 5 μέτρων! Ελπίζω είτε ο Δήμος, είτε η Περιφέρεια να κινηθεί άμεσα - για τόσο μικρό έργο δεν έχει νόημα ούτε να συζητάμε ποιος έχει αρμοδιότητα.
Με την ευκαιρία επισκέφθηκα και το εργοτάξιο της Λιμνοδεξαμενής, έργο που θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα της περιοχής.
(Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τη συνεργασία τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Έλους Νίκο Κυριτσάκη, τον πρώην Πρόεδρο Βασίλη Κυριτσάκη, το Δημοτικό Σύμβουλο Θοδωρή Σκαλιδάκη και το Μηχανικό του Δήμου Alladin)

Δεν υπάρχουν σχόλια: