Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Το κάναμε θέμα πριν τρία χρόνια, το ξανακάναμε πέρυσι και το ξανακάνουμε τώρα που είναι η κατάλληλη περίοδος μιας και το λιμάνι μας είναι σε χειμερία νάρκη. Δεν ξέρω αν ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του Νομού, επισκέφτηκε τα λιμάνια της εποπτείας του, αλλά και να μην το έχει κάνει ως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τον καλέσουμε κ. Μαυροδημητράκη, να του δείξουμε τουλάχιστον τις λιμενικές τουαλέτες του Καβονησιού. Είναι λυπηρό το 2020 το δεύτερο σε τάξη λιμάνι στον νομό και ίσως αυτό με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, να μην έχει τουαλέτες, ή να έχει αυτές του τούρκικου στυλ. (θα μου πείτε τώρα που θα κλείσουν τον Μπάλο τι τις θέλουμε τις τουαλέτες)
Η παλαιότερη διοίκηση του Λ.Τ έλεγε ότι δεν συμφέρει να τις σουλουπώσει, αλλά δεν ανέφερε αν θα έπρεπε να φτιάξει καινούργιες, είχε περισσότερο το μυαλό της στο να ρίχνει άσφαλτο πάνω στην άσφαλτο και να κορδίζει ότι έκανε έργο.. 
Ο Βιολογικός του κόλπου της Κισάμου -μάλιστα με απαίτηση της νυν δημοτικής αρχής πρόταση κ. Καστανοπουλάκη- έφτασε ως την πόρτα της άθλιας αυτής τουαλέτας... καιρός λοιπόν να φτιαχτούν νέες και να συνδεθούν στον βιολογικό μιας και δεν μπορεί να λέμε ότι υπάρχουν τουαλέτες που εξυπηρετούν 3.000 κόσμο κάθε μέρα (καλοκαιρινούς μήνες) και τα λύματα να πηγαίνουν σε απορροφητικούς βόθρους... στο λιμάνι.
Στην βράση κολλάει λοιπόν το σίδερο και τώρα είναι η ευκαιρία.. μιας και ο νέος πρόεδρος του Λ.Τ κ. Ζερβός ξέρει πολύ καλά από απαιτήσεις ενός λιμανιού σαν δήμαρχος ως και πρότινος των Σφακίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: