Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "ΛΑΤΣΗ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» προέβει στην χορηγία νέας δωρεάς προς την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου εξοπλίζοντας πλήρως το νέο Τμήμα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, το οποίο άρχισε ήδη την λειτουργία του στους άρτια οργανωμένους και εξοπλισμένους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Μητροπόλεως.
 Η δωρεά αυτή, αρκετών χιλιάδων ευρώ, περιλαμβάνει 4 πλήρη σέτ Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου αντίστοιχα, Tablet, φορητούς Υπολογιστές, Βιντεοπροβολέα, οθόνη βιντεοπροβολέα. Επιπροσθέτως και δια την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των ποικίλλων δράσεων του Τσατσαρωνάκειου το Ίδρυμα Λάτση προέβη στην χορηγία 2 ηχείων, κονσόλας ήχου και ασύρματων μικροφώνων, τελευταίας τεχνολογίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Τσατσαρωνάκειου, σημείωσε: «Η νέα ευγενής και αρχοντική αυτή χορηγία-δωρεά ...
....του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ.Λάτση» προς την Ι. Μητρόπολη μας και συγκεκριμένα το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Της, δίδει την δυνατότητα εις το Πολύκεντρο να αναπτύξει, ακόμα περισσότερο, τις δράσεις και την προσφορά του εις την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου. Βαθιά η ευγνωμοσύνη και άμετρες οι ευχαριστίες μας προς το Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» και τους ιθύνοντες του, πρόσωπα σεβαστά και αγαπητά που με ευαισθησία, διάκριση και αγάπη ανταποκρίνονται εις τα κατά καιρούς αιτήματα μας. Το Τμήμα Ρομποτικής που ήδη άρχισε την λειτουργία του με την άμεση δημιουργία 3 Τμημάτων, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση πλήθους παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου, θα συμβάλλει εις την δημιουργία μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα από το οποίο οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την δυνατότητα να εργαστούν πάνω σε ρεαλιστικά προβλήματα και να αναπτύξουν τις σύγχρονες δεξιότητες. Δημιουργεί προκλήσεις, ενώ παράλληλα προάγει την ομαδικότητα και την συνεργασία μεταξύ των μαθητών. 
Κυψέλη πολιτισμού και δημιουργίας το Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, καθώς περισσότερα από 450 παιδιά: νέοι, έφηβοι και ενήλικες δραστηριοποιούνται, σε εβδομαδιαία βάση, στις πολλές, ποικίλες και ολοένα αυξανόμενες δράσεις και προγράμματα του. Τμήματα Μεταπτυχιακών Σπουδών εξ΄ αποστάσεως, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Σχολές: Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού, Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης Η/Υ, Ωδείο αναγνωρισμένο από το Κράτος με περισσότερες από 10 Σχολές, Χορωδίες: Βυζαντινή, Παραδοσιακή, Έντεχνη, Παιδική, Θεατρικό Εργαστήρι, κ.α., μερικές από τις δράσεις του Πολύκεντρου. Ανοιχτή αγκαλιά, προσφορά ουσιαστική και έμπρακτη της Εκκλησίας στα νιάτα του τόπου και τους ανθρώπους Της. Δόξα τω  Θεώ που, στους δύσκολους αυτούς καιρούς μας, Φορείς και Πρόσωπα, όπως το Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» εμπιστεύονται την Εκκλησία και στηρίζουν το έργο και τις δράσεις Της», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος. Τα μαθήματα διδάσκονται από πιστοποιημένο Εκπαιδευτή Ρομποτικής και, όπως ανακοινώθηκε, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος θα δημιουργηθούν και νέα Τμήματα. Πληροφορίες-Εγγραφές: 2.00μ.μ. έως 9.00μ.μ., κος Ξανθουδάκης Αριστοτέλης, τηλ. 28220-24184, email: tsatsaronakio@imks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: