Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Η 16χρονη Ειρήνη, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού έβαλε στόχο να σπάσει το ρεκόρ γκίνες συγκεντρώνοντας πάνω από 1331 σαπούνια - Ίσως όλοι μαζί να μπορούμε να κάνουμε το όνειρό της πραγματικότητα μεταφέροντας το μήνυμα
Μόλις έκλεισε τα 16 της χρόνια, το βιβλίο με τα ρεκόρ γκίνες που της έκαναν δώρο, της γέννησαν την ιδέα που μετατράπηκε σε στόχο, να καταρρίψει το ρεκόρ γκίνες στη συλλογή σαπουνιών.
Δείτε το μήνυμα της μητέρας της στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
"Καλησπέρα στους απανταχού, συγγενείς, γνωστούς, φίλους και διαδικτυακούς φίλους! Με αφορμή το όνειρο της κόρης μου και τα 16α γενέθλια της, ήρθα να σας ζητήσω μια χάρη... το κοριτσάκι μου λοιπόν φοιτά σε ειδικό σχολείο... φέτος χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετά και εκτός ότι είμαστε στο φάσμα του αυτισμού, αρχές καλοκαιριού αντιμετωπίσαμε και αιματολογικά προβλήματα για τα οποία με τη βοήθεια αρκετών πήγαμε Γερμανία γιατί εδώ μας έκαναν μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο... γυρίσαμε νικητές χωρίς μόνιμη βλάβη και συνεχίζουμε πλέον από εδώ. Όποιος θέλει να βοηθήσει από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και να στείλει σαπούνια μοναδικά σε σχήμα, χρώμα, άρωμα μπορεί να το κάνει αποστέλλοντας το δέμα στην οδό Μονής Χρυσοσκαλίτισσας 11 τκ 71305 Ηράκλειο Κρήτης, στο όνομα της μητέρας Μαρία Μερκουλίδη ή ακόμα καλύτερα στο όνομα της 16χρονης, Ειρήνη Γρηγορία Μαρουκη.
Μια προσπάθεια αξίζει απ όλους όσους έχουν κάτι παλιό φυλαγμένο σε σαπούνι (πολλοί συλλέγουν τα σαπουνάκια απο τα ξενοδοχεία εσωτερικού και του εξωτερικού)... εγώ θα στείλω αυτά τα 5 συλλεκτικά σαπούνια δεκαετίας 90 και αν κάποιος θέλει να συμπληρώσει το δέμα ας μου απαντήσει.
Αν πάλι θέλει να το στείλει μόνος του η διεύθυνση είναι παραπάνω.
Μια προσπάθεια που αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: